Programa d'eines per prevenir el ciberassetjament a nens i nenes


Informacions d'interès
La Línia d'Atenció sobre Ciberbullying  europea per a la denúncia de casos d'assetjament en la Xarxa entre menors, n'ha atès 343 a Espanya l'any 2012.

Aquest problema ha anat en augment des que aquest servei es va posar en marxa el 2008, moment en què es van registrar 227 casos. En cinc anys ens constata que hi ha hagut un augment del 151%. Aquest és el fet que destaca Protégeles , entitat que treballa perquè els joves facin un ús responsable d'Internet.

 
Per prevenir aquesta tendència, la Comissió Europea i Protégeles han implementat la campanya European Superkids Online a Espanya, Dinamarca, Itàlia i Polònia. El programa, adreçat a professors i alumnes de primària (aquests d'entre 10 i 13 anys), inclou guies didàctiques i material audiovisual en línia.
 
El 13% dels adolescents espanyols han estat víctimes de ciberassetjament (ciberbullying) alguna vegada, i el 9,4% confessa haver-ne comès contra algun company o companya, segons dades de l'Estudi europeu EU-NET-ADB , dut a terme per diferents universitats europees.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.