"A través del joc, acompanyem els nens en un procés"

Xesca Garcia, cap de la secció de serveis de l'associació Prosec de Lleida, explica les bases del seu projecte d'intervenció al carrer, dirigit a infants del centre històric de la ciutat en situació de risc o vulnerabilitat


Educació en el lleure a peu de carrer

"La nostra feina al carrer s'ubica en una plaça concreta que és un lloc de trobada d'infants. A través del joc, es comença a acompanyar aquests nens en un procés. El lleure és un instrument per treballar coses com habilitats socials i l'autogestió del temps". Xesca Garcia, cap de la secció de serveis de l'associació Prosec de Lleida, explica d'aquesta manera les bases del seu projecte d'intervenció al carrer, dirigit a infants del centre històric de la ciutat en situació de risc o vulnerabilitat. "A més, hem detectat al carrer indicadors com la presència de berenars industrials o prefabricats, i hem començat a introduir aliments més sans treballant conjuntament amb les famílies", afegeix Garcia com un exemple d'altres beneficis que té treballar a peu de carrer. La cap de la secció de serveis d'aquesta entitat explica que la majoria dels infants atesos són d'origen estranger, i que algunes de les seves accions també van enfocades a la integració: "També intentem promoure activitats de caràcter comunitari, per afavorir espais de convivència positius dins del barri".

Centres oberts i educació formal

El projecte d'intervenció al carrer de Prosec complementa la tasca que es fa als dos centres oberts municipals que gestiona la mateixa entitat. A més, Prosec té un programa de suport a l'escolarització i una altra àrea de treball centrada en l'educació formal, amb unitats d'escolarització compartida. "És una entitat que toca diferents àmbits, de la manera més integrada possible, per donar suport a aquesta població del barri", explica Xesca Garcia. L'associació també té una secció d'orientació i inserció laboral destinada tant a joves del centre històric en situació de risc com a altres ciutadans amb dificultats.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.