Tenemos que hablar de Kevin


La pel·lícula Tenemos que hablar de Kevin, basada en la novel·la homònima de l’autora nord-americana Lionel Shriver (Anagrama, 2007).

Tenemos que hablar de Kevin explica com l’Eva (Tilda Swinton), una autora i editora de guies de viatges per a gent urbana i feliç com ella, casada amb en Franklin (John C. Reilly) des de fa molts anys, deixa de banda les seves ambicions i carrera professional per tenir un fill, el Kevin (Ezra Miller).

La relació entre la mare i el fill és complicada des dels primers anys. En Kevin es el típic bebè que no para de plorar, que no vol menjar res… i és convertirà en un adolescent terrible que portarà a terme un acte irracional i imperdonable a ulls de tota la comunitat.


L’Eva lluitarà amb els seus propis sentiments de dolor i de responsabilitat. Alguna vegada va arribar a estimar realment al seu propi fill? Quant del que va fer en Kevin va ser culpa de la seva mare?

La novel·la s’inicia quan l’Eva vol reprendre el contacte amb el seu ex-marit mesos després de la tragèdia. Mitjançant una sèrie de cartes l’Eva reflexiona sobre les raons que la van dur a convertir-se en mare i rememora la infància i adolescència del seu fill.

Amb aquestes cartes l’Eva vol intentar esbrinar perquè en Kevin ha fet el que ha fet i si ja era tan mesquí quan van néixer o s’hi va anar tornant a mida que passaven els anys.

Tenemos que hablar de Kevin és una sàtira sobre la maternitat i la família modèlica, 
sobre el paper que juguen els pares i els fills i com es creen els vincles afectius i s’estableixen les relacions. L’obra va ser guardonada amb el Premi Orange al 2005.

Lionel Shriver, nascuda com a Margaret Ann, va néixer l’any 1957 a Gastonia, Carolina del Nord (EEUU) però actualment resideix a Londres. Va créixer en un ambient profundament religiós, doncs el seu pare era predicador presbiterià. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Columbia i actualment treballa com a periodista per al diari The Guardian. Va canviar el seu nom femení per aquest nom masculí als 15 anys. Està casada amb el bateria de Jazz Jeff Williams.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.