El CIRE converteix el servei d'alimentació del Centre Penitenciari de Joves en un taller de reinserció

La cuina de la presó proporcionarà des d’avui formació i ocupació en hostaleria a 52 reclusos 

Aquesta iniciativa dóna compliment al mandat del Parlament de Catalunya d'internalitzar la gestió de la cuina dels centres

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es farà càrrec de manera integral, des d'avui, del servei d'alimentació del Centre Penitenciari de Joves (CP de Joves). A través d'aquesta empresa pública, orientada a formar, ocupar i inserir amb itineraris d'integració sociolaboral les persones privades de llibertat, la cuina del centre penitenciari es converteix en un taller de reinserció que permet als interns formar-se en un sector que genera una forta demanda com és el de l'hostaleria.

A partir d'avui, doncs, 52 interns del Centre Penitenciari de Joves podran formar-se i treballar com a auxiliars de cuina a les instal·lacions del Centre per incrementar les seves possibilitats de reinserció. Sota la supervisió dels professionals especialitzats del CIRE, 42 penats elaboraran i distribuiran els esmorzars, dinars i sopars diaris per a prop de 350 interns, i 10 interns més ho faran a la cafeteria de funcionaris del Centre.

Fins ara, 35 interns ja treballaven al servei d'alimentació del Centre distribuint els àpats fins als menjadors dels interns. Amb aquest nou model de gestió, s'incrementen les possibilitats de reinserció dels penats, ja que el CIRE ha convertit el procés d'elaboració dels menús en un taller que permet ocupar 17 reclusos més. Això suposa que prop del doble d'interns es podran formar i treballar en la preparació i distribució dels menús, que se serviran tant als mòduls residencials per a la resta d'interns com a la cafeteria de funcionaris del Centre.

El nou model de gestió de la cuina del CP de Joves pren com a referència el servei d'alimentació dels centres penitenciaris Ponent (Lleida) i de Dones de Barcelona. El mes de setembre de 2012, el CIRE va convertir la cuina de la presó de Lleida en un taller de reinserció que actualment forma i ocupa 84 interns, els quals elaboren els menús diaris per als més de 900 interns del Centre Penitenciari Ponent, el Centre Obert de Lleida i el taller exterior del CIRE a Raïmat. Posteriorment, el març de 2013, el CIRE també va implementar aquest model a la cuina del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, on forma i ocupa 45 internes.
Amb l'assumpció de la cuina del Centre Penitenciari de Joves per part del CIRE, el Departament de Justícia dóna continuïtat al compliment del mandat del Parlament i segueix apostant per la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=257751

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.