La Coordinadora d'ONG Solidàries recomana cinc curtmetratges per poder treballar els valors amb els infants, tant a classe com a casa, i fer-los reflexionar sobre la solidaritat, el consumisme o el treball en equip.

La Coordinadora d'ONG Solidàries de Lleida dóna a conèixer cada setmana undocumental sobre temes relacionats amb la solidaritat, la cooperació, les desigualtats Nord-Sud, etc. Ho fa a través de la secció #Rebobina de la seva plana web. Ara la Coordinadora d'ONG Solidàries, que agrupa les entitats solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, ha creat una secció "germana" de la lleidatana, des d'on proposa pel·lícules i documentals en línia "que aportin una visió crítica i transformadora i que donin veu a les persones que menys en tenen".

La darrera setmana de març la recomanació l'han feta pensant en els més petits, tot oferint a pares, mares i educadors/ores un recull de cinc curtmetratges per treballar l'educació en valors. 

Són els següents:

"El vendedor de humo" és un curtmetratge que fa reflexionar sobre el consumisme, la picaresca i les aparences.


"El hombre orquesta" parla de la importància de treballar en equip.

"El viaje de Said" és un curtmetratge musical d'animació feta amb plastilina que parla de la immigració i de la solidaritat.

"Pipas" reflecteix la importància d'aprendre i mostra el fracàs escolar de la societat a través de la mirada de dues noies.


"Cuerdas" parla de la tendresa, l'amistat, la innocència i la generositat. Ha guanyat el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació 2013, entre altres premis. Ara com ara, qui vulgui veure el vídeo pot fer-ho als festivals de cinema en què ha estat seleccionat.


http://www.xarxanet.org/comunitari/noticies/5-curtmetratges-educar-en-valors

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.