SOS Racisme presenta l'informe anual corresponent al 2013

Coincidint amb el Dia Internacional per l'eradicació del racisme i la xenofòbia, SOS Racisme Catalunya ha presentat l'informe "L'estat del racisme a Catalunya -2013". Aquest document inclou l'anàlisi de l'actualitat política i social de tot l'any, i la memòria del seu Servei d'Atenció i Denúncies (SAiD). 


En l'edició d'enguany, l'entitat destaca com el fet més preocupant el nombre de persones que tot i posar-se en contacte amb l'entitat, finalment no denuncien els casos de discriminació. "Per por, per desconeixement dels seus drets, però sobretot i més preocupant, per desconfiança al sistema", un sistema que els hauria de defensar però que a la vegada crea normatives que generen les seves discriminacions, denuncia la responsable del servei, Alícia Rodriguez. En total, el 51% de situacions de racisme que van arribar al SAiD el 2013 no es van denunciar. 

En la presentació de l'informe de 2013 "L'estat del racisme a Catalunya", l'organització ha criticat la "manca de compromís" de les institucions per treballar contra el racisme i ha recordat a les administracions locals i catalana que tenen "maniobra" en aquest camp. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.