La Generalitat obrirà dos cases d'infants a Tortosa i Gandesa, les primeres de la demarcació de Tarragona

És un recurs "preventiu" adreçat a xiquets entre 12 i 18 anys en situació de risc o desemparament i les seves famílies
Edifici del carrer Rasquera de Tortosa, al barri de Remolins, 
on s'ubicarà la casa dels infants a Tortosa. 
El Departament de Benestar Social i Família obrirà d'aquí a dos mesos dos cases d'infants a les Terres de l'Ebre que també seran les primeres de la demarcació de Tarragona. S'ubicaran a Tortosa i Gandesa i podran acollir vuit xiquets amb les seves famílies. Com ha explicat la directora dels serveis territorials de Benestar, Manolita Cid, és un recurs "preventiu" residencial per treballar amb xiquets en situació de risc i el seu entorn familiar. L'objectiu és ajudar als progenitors a recuperar la seva capacitat per tirar endavant el seu entorn familiar, i evitant que la Generalitat hagi d'assumir la tutela d'aquests joves. Les dos cases estaran gestionades per la Fundació Acció Social Infància (FASI).

A diferència dels Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE) on els infants i joves que hi viuen estan sota la tutela de la Generalitat, les cases d'infants volen evitar aquest darrer pas donant una oportunitat al nucli familiar per poder tirar endavant. Són un perfil de famílies amb problemes estructurals de base o puntuals que els professionals dels Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) creuen que se'n poden sortir amb ajuda.

Les cases d'infants comptaran amb cinc educadors socials cadascuna i dos treballadors familiars. S'ubicaran en espais que tant l'Ajuntament de Tortosa com el de Gandesa han ofert per aquest equipament. A Tortosa, per exemple, s'ubicarà al carrer Rasquera, al barri de Remolins, a uns pisos propietat de l'Ajuntament.

El Departament preveu posar en marxa aquestes cases d'infants en dos mesos i també té gairebé a punt un acord per ubicar un centre obert a Móra d'Ebre, que donaria servei a les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Segons ha explicat Manolita Cid, aquest centre potser es podria posar en marxa en quatre mesos, i el que fa és donar suport als infants i adolescents quan surten de l'escola fins que marxen a casa a dormir.

http://www.diaridetarragona.com/noticia.php?id=21822

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.