La Xarxa Santa Tecla tanca la Casa d'acollida del Llorito i fa fora 11 dels 15 treballadors per Sergi Casado

La Casa d'acollida per a infants de 0 a 3 anys que gestionava la Xarxa Santa Tecla a la vall del Llorito de Tarragona va tancar el divendres de la setmana passada després de sis anys de funcionament. La mesura ha deixat sense feina a 11 dels 15 treballadors, principalment educadors i psicolègs, la majoria dels quals tenien contracte indefinit i una antiguitat mitjana d'uns quatre anys.

La raó principal del tancament és que actualment l'ocupació era molt baixa, gairebé imperceptible, ja que tan sols hi havia un infant, segons ha sabut El Circ, quan la capacitat era per a 12 persones. La casa d'acollida pertany a la Generalitat, concretament a Benestar i Família, però està gestionada íntegrament per la Xarxa Social de Santa Tecla.


Fonts del departament de Benestar i Família van explicar que el centre de Tarragona estava quasi desocupat perquè el que es promou ara és que els infants puguin viure amb famílies i a més també es treballa amb el sistema de la família extensa.

A més, tenint en compte que a La Mercè, al passeig de Sant Antoni, ja existeix un altre centre de les mateixes característiques, des del Govern s'ha optat per tancar-lo.

11 dels 15 treballadors, al carrer

El tancament de la casa d'acollida del Llorito hauria de tenir una lectura positiva, ja que s'elimina perquè ja s'està treballant en mètodes novedosos i molt més beneficiosos per al menor. Però també en té una de negativa ja que més de tres quartes parts de la plantilla del centre se n'han anat al carrer. I d'un dia per l'altre. Principalment educadors i psicòlegs, i majoritàriament, dones.

Fonts consultades pel Circ han denunciat el menysteniment i la poca delicadesa de la Xarxa Santa Tecla amb els 11 treballadors ja acomiadats. Asseguren que des de fa un any, la Xarxa de la Tecla havia estat intentant recolocar a tots els treballadors, tot i que la mesura només ha beneficiat a 4 treballadores.

Als onze restants, se'ls va comunicar el tancament del centre i l'acomiadament fulminant en menys de 48 hores, sempre segons les mateixes fonts. Dimecres, que es tancava el centre, i l'endemà ja tenien la carta d'acomiadament, segons han explicat al Circ.

Poques hores després, el Circ va tornar a contactar amb la Xarxa Social de Santa Tecla, però aquesta va evitar fer declaracions al respecte, reiterant que es tractava d'assumptes interns, i sense donar cap explicació dels 11 acomiadaments que havia fet a treballadors amb contracte indefinit.

Els treballadors acomiadats no entenen la mesura, ja que en breu la mateixa Xarxa Social Santa Tecla posarà en marxa la Casa d'Infants, a la Rambla Vella, un nou equipament per a menors fins als 18 anys, i que almenys requereix 7 o 8 treballadors de les mateixes característiques que les professionals acomiadades. Del centre d'acollida de menors ja tancat, únicament es recolocarà una persona.

http://www.circdetarragona.com/noticia/2040/la-xarxa-santa-tecla-tanca-la-casa-dacollida-del-llorito-i-fa-fora-11-dels-15-treballadors

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.