Recull d'enllaços sobre la llei de transparència


Catalunya debat sobre la transparència en l'activitat de l'Administració i posa especial èmfasi en mesures per incentivar la participació ciutadana en l'activitat legislativa


A finals de l’any passat, l’Estat va aprovar la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern sobre la publicitat que hauran de fer efectiva les Administracions públiques i òrgans institucionals.


La llei de transparència espanyola obliga a les entitats no lucratives a ser transparents i a facilitar a la ciutadania l'accés a la seva informació. 


Els ciutadans i ciutadanes tenen dret a demanar a l'administració informació sobre les entitats no lucratives, sempre respectant els límits definits i la llei de protecció de dades.


La informació institucional i organitzativa de l’entitat, així com la informació econòmica, pressupostària i estadística, s’ha de publicar de forma clara, accessible, estructurada i comprensible.


Les organitzacions no lucratives es basen en la transparència per tenir la confiança de la societat


Els principis de transparència i bones pràctiques de les ONG són la forma de mostrar que les organitzacions realitzen una bona gestió dels seus fons i assoleixen la finalitat per la qual han estat constituïdes. En aquest recurs s’analitzen algunes de les recomanacions de la Fundació Lealtad en matèria de transparència i gestió de les ONG.

http://educadorsdegirona.blogspot.com.es/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.