L'analfabeta que va salvar un país

Autor: Jonasson, Jonas
Editorial: Edicions La Campana

Les probabilitats estadístiques que una analfabeta nascuda els anys seixanta a Soweto arribi a l'edat adulta i acabi un dia tancada en un camió de patates en companyia del rei de Suècia i del primer ministre són d'una entre quaranta-cinc bilions set-cents seixanta-sis milions dues-centes dotze mil vuit-centes deu. Això, segons els càlculs de l'analfabeta en qüestió.

La petita Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent insòlit per les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l'altra punta del món, on viurà envoltada de personatges excèntrics i perillosíssims: tres xineses molt imprudents, un americà ceramista i desertor del Vietnam, dos agents del Mossad, dos germans bessons que oficialment són una sola persona, una activista que va contra tot, una comtessa que es dedica a cultivar patates i, és clar, el primer ministre i el mateix rei de Suècia en persona.

Una barreja explosiva a la qual s'ha d'afegir un problema encara més explosiu: un problema radioactiu de tres megatones de potència.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.