Les criatures que ajuden més a la cuina mengen més verdures


Segons un restudi realitzat per científics del Centre d’Investigació Nestlé, amb seu a Lausana (Suïssa), els nens que ajuden a elaborar els seus propis menjars ingereixen més quantitat de verdura que n pas aquells que no estan involucrats en la preparació dels plats. La investigació va comparar el menjar que triaven els nens quan ajudaven a preparar el seu propi menú i el que consumien quan no ho feien.

«Detectem que els nens que ajudaven als pares en la cuina menjaven més en general i, concretament, una quantitat significativament major de verdures», afirma la Dra. Klazine Van Der Horst, nutricionista que ha dirigit l’estudi. «Els resultats suggereixen que la participació de nens en la preparació d’aliments pot ajudar a desenvolupar hàbits alimentaris saludables i augmentar el consum de vegetals», va afegir.

En què va consistir l’experiment?
A 47 pares, acompanyats d’un fill o filla d’edats compreses entre els 6 i els 10 anys, se’ls va demanar que preparessin un menjar format de diversos aliments, incloent pollastre, amanida, coliflor i pastes. La meitat dels nens es va involucrar en l’elaboració del menjar preparant l’amanida i ajudant als seus pares a arrebossar els trossos de pollastre mentre que els altres nens jugaven mentre la seva mare o pare preparaven el menjar sols. El resultat va ser que els nens que havien preparat el menjar al costat dels seus pares van menjar gairebé un 76% més d’amanida. L’estudi també va demostrar que els nens que havien col·laborat en les tasques de la cuina se sentien millor, més orgullosos, més independents i amb emocions més positives.

Els nutricionistes involucrats en l’estudi afirmen que cuinar junts pot ser beneficiós per als pares i els nens, no només per la major ingesta d’aliments sinó també perquè tots dos valoren el temps que passen junts. A més, l’estudi ha constatat que existeix una correlació entre el temps invertit a preparar el menjar i el temps invertit a menjar, així com el grau de gaudi. Així doncs, s’ha posat de manifest que els nens que passen més temps a la cuina també passen més temps a la taula i gaudeixen més d’aquest moment.

Ara, el següent pas per als nutricionistes serà estudiar els efectes a llarg termini i veure com el fet que pares i nens cuinin junts pot modificar els patrons de consum i l’elecció dels aliments.

http://criatures.ara.cat/blog/2014/06/05/les-criatures-que-ajuden-mes-a-la-cuina-mengen-mes-verdures/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.