La farmaciola d’estiu


A l’estiu els més petits passen més temps a l’aire lliure: al parc, en la piscina, a la platja i els campaments. Més temps a l’aire lliure, canvis en les rutines i viatges, en els quals, de vegades, sorgeixen petits accidents. Per poder respondre-hi ràpida i efectivament és important tenir a mà una farmaciola amb allò més necessari.

Des de Laboratoris Viñas, responsables per exemple de Calmatopic, fan una sèrie de recomanacions per preparar la farmaciola perfecta per a la temporada estival. En estar molt temps a l’aire lliure, cal protegir la pell dels més petits. Hem de triar protectors solars amb un elevat filtre i que resisteixin l’acció de l’aigua. A més, ha d’aplicar-se diverses vegades al llarg de la jornada perquè sigui efectiu.

Les picades de mosquits són un mal típic de l’estiu. Si sabem que anem a una zona amb gran presència d’aquest insecte hem de comprar un repel·lent adequat per a l’edat dels nostres fills i que no contingui productes tòxics. Les seves presentacions són variades i podrem triar entre roll-on, loció o fins i tot divertides polseres.

Si l’insecte ja ens ha deixat el seu record, hem d’alleujar la incòmoda picor. Podem aplicar calamina o bé sticks infantils per acabar amb els símptomes. Hem d’evitar que es gratin i es facin petites ferides que podrien infectar les picades.

Els canvis d’horari i de rutina poden provocar alteracions gastrointestinals pel que convé portar sèrum oral en la maleta i davant el mínim símptoma de deshidratació acudir al centre sanitari més proper. Existeixen sèrums per beure de diferents sabors i fins i tot per menjar, com si d’una gelatina es tractés.

Els viatges llargs amb cotxe poden provocar marejos en els nens majors de dos anys. Si ha ocorregut en més ocasions, hem de consultar amb el pediatre perquè ens doni algun medicament que redueixi els marejos infantils. Però hi ha una sèrie de trucs que poden ajudar-los com posar música o fer que juguin amb nosaltres al veig veig, per exemple. Hem d’evitar donar-los de menjar durant el trajecte o deixar que llegeixin.

Durant el període estival, els nens tenen una major activitat física i en estar més temps a l’aire lliure estan més exposats als petits cops i caigudes. Podem triar un producte natural a base d’àrnica i menta, que calma i refresca la zona afectada.

La llista
  • Tiretes de diverses mides, gases, benes i esparadrap
  • Termòmetre
  • Antisèptics tòpics
  • Sèrum fisiològic i oral
  • Antitèrmics i medicació bàsica de la canalla
  • Pinces i tisores de punta roma
  • Repel·lents d’insectes i sticks per a les picades
  • Protector solar i locions after sun
  • Crema pels cops lleus
http://criatures.ara.cat/blog/2014/07/22/la-farmaciola-destiu/


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.