La mort explicada als nens

Tots Sants, el dia 1 de novembre, és una festa dedicada als records dels difunts. Quan s’acosten aquestes dates, arreu es parla de castanyes, de panellets i de tot el que es relaciona amb la festa de la Castanyada. Allà on també segueixen la tradició anglosaxona de Halloween, els comentaris tenen com a referent la festa, els esquelets, les disfresses de bruixes i de bruixots, les carabasses..


Però per Tots Sants també és costum, segurament per l’arrelament de la tradició catòlica, recordar aquelles persones estimades que dissortadament ens han deixat. Trobar les paraules per explicar la mort d’una persona estimada no és fàcil, però encara menys si es tracta de comunicar-ho als nens.

Heu hagut d’explicar què és la mort als vostres fills?

Avui us volem presentar un parell de contes que us poden ajudar a fer-ho.

“No sé com ha pogut passar” (Observatori Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu).

El protagonista d’aquest conte és un infant que no entén com el seu avi pot desaparèixer d’un dia per l’altre. Mentre el busca trobarà la resposta.

“Així era l’avi” (Joan de Déu Prats)
És l’ emotiva història d’un pastisser explicada pel seu propi nét i com aquest nen, després de la mort de l’avi, li queda el seu record per sempre.


Per acabar, us recomanem la recent publicació “Com explicar la mort als nens?” de l’Observatori Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

http://icspediatriaaltpenedes.wordpress.com/2014/10/31/la-mort-explicada-als-nens/ 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.