Teoria i metodologia. Aplicació pràctica en Justícia Juvenil

L’11 de novembre es va presentar durant el decurs de la VIII Jornada de Mediació Penal Juvenil la publicació El mapatge del conflicte. Teoria i metodologia. Aplicació pràctica en justícia juvenil, núm. 11 de la col·lecció “Programa Compartim”, amb el director del CEJFE, Josep Xavier Hernández, i el director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera, que n’han escrit el pròleg.

La publicació resumeix tres anys de treball de la comunitat de pràctica de mediació penal juvenil en el marc del programa Compartim de gestió del coneixement, amb la participació de la majoria dels professionals que duen a terme el Programa de mediació i reparació en justícia juvenil i amb l’assessorament de Raúl Calvo, doctor en ciències jurídiques i socials i professor de la Universitat de Girona.

L’obra fa una aportació substancial amb una proposta metodològica, el mapatge del conflicte, que millora el procés tradicional d’intervenció del mediador penal en justícia juvenil, perquè el posiciona, també, com a operador de conflictes. Això el dota de més i millors possibilitats d’intervenció. El llibre amplia les possibilitats que s’havien ofert fins ara des del Programa de mediació i reparació, i enriqueix l’abordatge de les diverses casuístiques dels infractors i les víctimes atesos pels equips tècnics.

El llibre és el producte d’un procés de treball col·laboratiu entre els professionals que cada dia tracten directament la matèria sobre la qual aquí reflexionen i de la qual extrauen un coneixement sistematitzat i contrastat per aportar solucions de qualitat i implementar bones pràctiques.

És una nova eina al servei de la justícia restaurativa i, al mateix temps, una proposta metodològica per a l’acció, per la qual cosa esdevé un projecte viu i obert a la innovació.

http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/gestioconeixement/2014/11/12/presentacio-de-la-publicacio-el-mapatge-del-conflicte-teoria-i-metodologia-aplicacio-practica-en-justicia-juvenil/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.