Els 150 adolescents del Casal comparteixen activitats als diferents barris


Els nois i noies de 12 a 16 anys que participen de les activitats d’estiu del Casal a Barcelona, Santa Coloma i la Mina, conviuen durant una setmana compartint propostes educatives, esportives i de lleure

Aquest és el primer any que el Casal oferim activitats d’estiu de forma simultània a tots els barris on actuem. Aquest esforç representa doblar les places de l’any passat amb la voluntat d’acompanyar més infants i joves en situació de vulnerabilitat.

Aquesta experiència, per exemple, ens permet oferir 150 places a nois i noies adolescents, de 12 a 16 anys, als barris del Raval (Barcelona), a Santa Rosa-Raval (Santa Coloma) i a la Mina (Sant Adrià de Besòs), i oferir-los propostes per gaudir d’un lleure ric en oportunitats, per seguir treballant els hàbits del curs, i oferir noves eines a nois i noies que s’incriuen per primera vegada.

Un dels aspectes que s’està treballant aquests dies és la relació amb altres joves de la seva edat que viuen en altres barris. Això els permet, d’una banda, conèixer noves realitats i altres espais que, a la vegada, es poden assemblar o bé allunyar del seu dia a dia. Aquests intercanvis es treballen al llarg de la segona setmana de juliol. El passat 9 de juliol, va tenir lloc la primera jornada de convivència i els adolescents dels casals d'estiu de Barcelona i de Santa Coloma varen compartir el dia amb els nois de la Mina al poliesportiu d'aquest barri, on el club de lluita greco-romana desenvolupa les seves activitats i entrenaments. Els nois i noies varen conèixer aquesta disciplina de la mà d'entrenadors i lluitadors que també els varen explicar els valors associats i el respecte amb què aprenen, amb algunes demostracions.

La propera cita és el10 de juliol, que es du a terme a Santa Coloma, on faran una sèrie de competicions esportives al parc del Motocròs, situat davant del local del Casal. En acabat dinaran plegats i, per últim, gaudiran d’una estona de temps lliure.

L’experiència de convivència finalitzarà el divendres 12 de juliol, amb el barri del Raval de Barcelona com a punt de trobada, coincidint amb la seva Festa Major. Al matí, una trentena dels adolescents participarà en les proves atlètiques (d’11 a 13h) que s’organitzen amb motiu de les festes, mentre que els altres els animaran, o bé participaran en activitats paralel•les. A les 13h es trobaran tots i participaran en una gimcana en què treballaran l’intercanvi entre grups, ja que cada equip estarà format per nois i noies dels diferents territoris, promovent d’aquesta manera la interrelació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.