Nens i nenes del CRAE pinten un mural amb l’artista Perecoll

El centre està ja integrat en el veïnat sense problemes malgrat els dubtes que va generar


Els nens i nenes del CRAE Mataró han començat a pintar un mural amb l’artista Perecoll, una activitat lúdica feta com a preludi de la temporada de vacances en el centre. La idea és fer un mural que posteriorment es penjarà en el mateix habitatge. El Centre Residencial d’Acció Educativa té actualment vint places de nens i nenes de fins a 14 anys. Després dels dubtes i els conflictes generats quan es van instal•lar al carrer Castaños, el seu director, Jaume Clopés, explica que la relació amb el veïnat és cordial i bona.

“Vam explicar quina era la noste activitat i l’experiència amb els veïns ha produït una entesa i un tracte cordial entre els nens i nenes i la resta de veïns”, assegura Clopés. Per ell, que un nen “saludi el bon matí a un veí” és una petita mostra de la “bona relació” després de sis mesos instal”lats en aquest nou espai. Naturalment, sempre hi ha coses que cal “millorar en el dia a dia”.

El CRAE treballa ara per intentar abordar “un projecte que permeti donar continuïtat als nens i nenes de 14 anys que acaben el cicle aquí”, ja que en edat adolescent “encara és complicat que s’instal•lin a una nova família o a la seva pròpia”. Descartat el projecte de Mas Sant Jordi per problemes econòmics de l’administració pública, des de Mataró s’ha presentat un projecte a la Direcció General per obrir dos pisos a Mataró per treballar amb nens de quinze anys en endavant. “Els professionals actuals serien els encarregats de fer-los la continuïtat”, afegeix.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.