Centre Internet Segura

El Centre d'Internet Segura per als menors a l'Estat espanyol està integrat dins el Safer Internet Programme de la Comissió europea, i té como a principal tasca procurar un entorn segur per als més joves en l'ús d'Internet, la telefonia mòbil i les tecnologies de la Informació i la Comunicació –TIC- en general.

Com a Centre d'Internet Segura tenim encomanades tres tasques principals:
La recepció de denúncies sobre els continguts amenaçadors per als menors a Internet, així com tots aquells continguts il·legals, especialment la pornografia infantil.

La creació, desenvolupament i posada en marxa de línies d'ajuda professionalitzades que permeten donar resposta a les demandes dels menors, les seves famílies i/o els seus centres educatius, en tot el fa referència amb la seguretat en l'ús de les TIC.

La implantació d'accions i campanyes de formació i sensibilització, a través d'accions de formació en els centres educatius, associacions de pares i mares dels alumnes, el Cos de Mossos d'Esquadra i professionals de diferents àmbits que treballen amb els menors.

El Centre Safer Internet està liderat per l'organització de protecció dels infants PROTÉGELES, en consorci des de març de 2012 amb el CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya). Ambdues entitats, amb seus a Madrid i a Barcelona, desenvolupen la seva feina en tot el territori de l'Estat, en col·laboració a més d'entitats de referència en les diferents comunitats autònomes.

PROTÉGELES és la única organització espanyola que ha aconseguit la seva integració en l'INHOPE (International Association of Internet Hotlines) i a INSAFE (European Network of Awareness Centres) depenents de la Comissió Europea, i a eNACSO (European NGO Alliance for Child Safety Online).

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) és l'organisme executor del Pla Nacional d'impuls de la seguretat TIC aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya el 17 de març de 2009, on el principal objectiu és garantir una Societat de la Informació Segura per a tots.

Més informació a:


El Safer Internet Forum (SIF) 2013 va tenir lloc a Brussel·les els dies 17 i 18 de setembre i va comptar amb la participació d'un total de més de 330 participants de 65 països. Entre els participants hi va haver: joves, pares/mestres, representants dels 31 centres Safer Internet, membres de l'organització Insafe i Inhope, i també, investigadors, treballadors socials, professionals de la indústria i empresaris joves, ONGs, defensors dels menors europeus, la Comissió Europea, representants dels governs. Podeu trobar-ne un resum de l'última edició en aquesta pàginawww.saferinternet.org/sif.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.