Recursos i propostes

La revista Cavall Fort és una publicació adreçada bàsicament al públic juvenil, que prova de desvetllar el gust per la lectura entre els seus lectors i lectores tot despertant-los la curiositat pel món que els envolta, estimulant-los la creativitat i esdevenint, en definitiva, un element de lleure actiu, creatiu i enriquidor. Els mateixos criteris de Cavall Fort s'apliquen també a El Tatano, una altra publicació del grup, orientada als menuts i menudes que es troben en les primeres etapes d'aprenentatge de la lectura.


Sortirambnens és una publicació digital que ofereix un ampli ventall d'activitats per fer amb nens i nenes de 0 a 14 anys. Aglutina gran part de l'oferta d'oci, entreteniment, aventura, cultura i gastronomia que hi ha a Catalunya i rodalies. Hi fan propostes i donen alternatives d'activitats adreçades als nens i nenes i també d'activitats que es poden fer amb ells.


Toc toc és una guia dels infants per a mares i pares que difon informació sobre activitats culturals dirigides al públic familiar i reuneix en una sola plataforma les propostes, procurant un millor i pràctic accés a la informació.


Timeout Barcelona és una publicació editada per Edició de Premsa Periòdica ARA, S.L. on podràs trobar informació detallada sobre un munt d'activitats per realitzar a la ciutat comtal.



A Demà sortim hi trobareu una completa agenda d'activitats a realitzar per arreu del país, des d'excursions a festes populars, passant per sortides i tallers. A més, hi trobareu a la vostra disposició un cercador que us permetrà de trobar les activitats més adients per realitzar sols, en família o amb els amics.


Muntanya Viva és un web molt complet elaborat per l'Olga i l'Isaac, una parella de joves excursionistes que, tal com ells mateixos expliquen, l'any 2001 van començar al món de la muntanya des de zero, sense cap experiència prèvia. Al web hi tenen un gran recull de caminades i excursions elaborat a partir de les seves vivències muntanyenques de tots aquests anys.


El Petit explorador és un web que disposa d'un complet recull de les activitats infantils i juvenils més divertides per realitzar amb nenes i nens durant les vacances, casals d'estiu, colònies, caps de setmana... També hi trobareu una agenda i un programa de festes d'activitats infantils per gaudir del temps lliure amb la canalla.


Els Cinemes Verdi de la Vila de Gràcia, especialitzats en cinema independent i en versió original, han posat en marxa Verdi Kids en col·laboració amb amb Drac Màgic, entitat dedicada a l'estudi i a la divulgació dels audiovisuals i la seva utilització en diverses activitats educatives. Es tracta d'una programació estable dins l'oferta dels Cinemes Verdi adreçada al públic infantil i familiar, que té com a objectiu donar a conèixer i rescatar un conjunt de produccions que tenen un alt interès tant temàtic com cinematogràfic. Podeu consultar la propera pel·lícula programada aVerdi Kids al web dels Cinemes Verdi.


El "blog" Bocins de colors posa a la nostra disposició un interessantíssim rebost de contes. Es tracta d'un web-magatzem que compila un munt de contes de temàtica i procedència molt diverses.


La cuina dels titelles és un programa televisiu de cuina adreçat a nens i nenes. Els personatges principals del programa són el cuiner i el seu ajudant, els quals en cada capítol reben la visita d'un personatge d'un conte popular que els explica una recepta. Al web de TV3 hi podeu veure tots els capítols en línia i també podeu consultar algunes de les receptes d'aquests peculiars personatges, en aquesta pàgina: receptes.


Ets el que menges és una revista digital sobre dietètica i nutrició feta per un col·lectiu de periodistes i professionals de la salut preocupats per l'alimentació i per la seva relació amb bona part de les malalties actuals.


Al web de l'Auditori hi trobareu tota la programació musical que s'ofereix a l'auditori situat al carrer de Lepant de Barcelona, prop de Glòries. Hi podreu trobar concerts per a tots els públics i de diversos estils musicals.


L'Educabloc és un espai sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes les edats. Cobreix temàtiques diverses, des de motivació dels infants a programes educatius per a jubilats. També proporciona recursos formatius gratuïts i accessibles a través d'Internet, jocs i dinàmiques per inculcar valors, centres educatius, l'estudi d'idiomes. A més a més, el fet d'estar dissenyat en forma de bloc permet tractar també notícies d'actualitat relacionades amb el sistema educatiu català i europeu.


El portal edu365.cat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya està destinat específicament a l'alumnat de tot Catalunya i a les seves famílies. Proporciona recursos i serveis molt útils per realitzar pràctiques, resoldre dubtes o aprendre a utilitzar Internet de manera eficient i segura.


El portal de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona proporciona informació detallada dels valors naturals, paisatgístics, ecològics i culturals dels dotze parcs que gestiona l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i també de les activitats que es desenvolupen en aquests espais.


Al web de Barcelona pel medi ambient hi trobareu detallats els diferents "espais verds" de la ciutat de Barcelona, a més d'informació rellevant sobre medi ambient i sostenibilitat.


Al programa Suport a la Lectura, impulsat per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, hi calen persones voluntàries per portar a terme l'acompanyament a la lectura individual (1 infant, 1 adult), d'infants d'educació primària, de centres educatius sostinguts amb fons públics de Barcelona. Aquest programa té com a objectiu fomentar la comprensió lectora i el gust per la lectura, en infants d'entre 7 i 9 anys, com a eines que contribueixin a l'èxit escolar i l'aprenentatge al llarg de la vida. El programa es planteja com un treball compartit entre l'escola, la família i l'entorn. Els infants, en sortir d'escola, participen en tallers de lectura en petit grup. Cada setmana, durant el curs, una persona voluntària convida un infant a explorar i llegir diversos textos.Horari d'acompanyament: un dia a la setmana, de dilluns a dijous, de 17 a 18.30 h


Al projecte Biblioteca Escolar Oberta al Barri, impulsat per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, hi calen persones voluntàries per acompanyar a fer els deures escolars a infants i joves fins a 16 anys, de Barcelona. Aquest projecte té com a objectiu afavorir l'èxit escolar i l'aprenentatge al llarg de la vida dels infants i joves de la ciutat. En horaris de cap de setmana, els infants i joves poden accedir a les biblioteques escolars obertes i, a més de gaudir dels llibres i materials que té la biblioteca, podran fer els deures amb el suport d'un adult.



LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es durà a terme en 20 escoles d'arreu de Catalunya.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.