Conclusions estretes de les entrevistes a adolescent entre el 13-18 anys resident a un CRAE

Haig de dir que aquesta part del treball a tingut més dificultat per el motiu de fer-ho a adolescent implica un gran esforç ,ja que costa molt més per que expressin el que senten i el que pensaven.

Mentres portava a terme les entrevistes vaig decidir incorpora dos de dibuixos esquemàtics , així inconscientment em dirien moltes coses del la seva persona i les seves perspectives de futur. Per una part,vaig escollir la casa;per que es un lloc referencial,per altre banda vaig escollir la persona;per poder observa el seu estat d’ànim e iniciatives.

La vida al centre
Una gran part de les persones residides al centre ,porta des de ben petit .La gran majoria no els dona por dir que viuen a un CRAE ,ja que per ells d’una manera inconscient veuen al centre com si fos la seva llar,però a la vegada els molesta no poder tenir un moment per ells ja que conviuen amb molta més gent. Troben a falta la família,i moltes vegades no veuen el que es millor per ells i el seu futur .iI que el millor es allunyar-se d’aquell àmbit no adient per el seu futur i la seva persona,a la majoria de casos.

Àmbit escolar
Es senten diferents ,a les resta de joves de la seva edat,i els i costa molt relacionar-se viuen a un mon paral·lel .Tenen un aprenentatge i unes capacitat adquirides molt més baixes que les que tindríem que tenir per la seva edat. Tots d’una manera o un altre intentes sortir endavant i volen fer alguna cosa al futur ,però quant veuen que no poden a la primera llença’n la tovallola ,és una situació difícil ,de la que normalment només troben recolzament de les figures de referència.

Perspectives de futur
Tenen por d’equivocar-se i caure por que si o fan malament ja que pot se que sigui molt tard per rectificar ,perquè el seu futur depèn exclusivament d’ells .La gran majoria,vol ser cuiner,estaticista... son coses que no fa falta d’estudiar molt. Jo crec que escolleixen aquets treballs per 2 motius un d’ells d’independència i per altra banda ell mateixos no creuen de les seves capacitats.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.