En marxa el Joc dels Drets per a infants i adolescents

El Joc dels Drets, una aplicació interactiva adreçada a infants i adolescents per promocionar els drets de la infància ja és accessible a la xarxa. La presentació del Joc dels Drets es va fer el passat dia 20 de novembre (el Dia Universal de la Infància), coincidint amb l'inici de la nova etapa del Blog d'infància, que pren com a eix vertebrador el Pacte per a la Infància de Catalunya.


El Joc dels Drets pretén apropar els continguts de la Convenció dels drets de l'infant a infants i adolescents, sota la premissa que no es pot defensar allò que no es coneix. L'entrada a l'aplicació presenta opcions diferenciades per a infants i adolescents, atès que el contingut de cadascun dels drets, així com les animacions que acompanyen els texts, han estat adaptats per a les diferents franges d'edat.

La pàgina presenta quatre seccions. La primera és el joc, pròpiament dit, on una gran il·lustració interactiva permet seleccionar els diferents drets, presentats amb detall per mitjà d'una animació i un text adaptats al col·lectiu d'edat triat, que, un cop llegits, permet aportar opinions o compartir a les xarxes socials.

La segona opció del menú del joc permet entrar al mur d'infants i al mur d'adolescents directament. El mur està dividit en tants drets com es presenten, i en les diferents seccions hi podrem llegir els comentaris que s'hagin fet.

El tercer apartat permet treballar amb els continguts gràfics del joc. Aquesta part és, probablement, la més creativa de l'aplicació i on infants i adolescents es poden implicar més personalment en la defensa dels seus drets.

Finalment, el quart apartat del joc dóna pas als texts 'legals' sobre els quals es basa el web.

Amb l'aposta per la formació interactiva i personalitzada de cada infant i adolescent que hi vulgui participar, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència vol contribuir a prevenir i el fomentar la participació en els drets i la seva promoció, els deures i les oportunitats d'infants i adolescents.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.