A l’hort urbà de la Residència Sant Martí les primeres hortalisses de la temporada estan a punt per recollir


L’hort urbà és part de la programació anual de la Llar Sant Martí; mitjançant l’horticultura es treballa la responsabilitat, la col·laboració entre els participants, la psicomotricitat i es motiva a conèixer el beneficis d’una alimentació sana.

Fa més de tres anys de la creació de l’hort urbà a la terrassa de la Llar Sant Martí i cada vegada l’activitat compta amb més participants. En el taller es treballa la consciència de l’eco-cultiu en un entorn urbà, gaudint de la jardineria i dels beneficis d’una alimentació equilibrada.

Conscienciar sobre l'eco-cultiu gaudint de la jardineria

La temporada comença amb el disseny dels contenidors de cultiu i la preparació del sòl per la sembra. El monitor conjuntament amb el grup planifiquen les diferents llavors que plantaran, a la vegada, que comencen els treballs per arrengar els planters.


Pel disseny de l’hort, els participants cerquen informació a Internet sobre la manera de conrear les llavors, quina és la millor època per plantar, les necessitats de llum, els requeriments de rec o els nutrients que necessiten cada hortalissa.

Un cop acordat el disseny i la programació; el grup va a comprar les llavors seleccionades i comencen les tasques de preparació dels planters per la sembra de les diferents hortalisses i verdures. 

Durant la temporada, el participants tenen cura dels diferents hortalisses, vigilen que no hi hagi cap plaga, que el sòl estigui en condicions òptimes, netegen els planters...

A més, el grup visita jardins i exposicions relacionades amb el món de l’horticultura i la jardineria. També el grup es coordina amb altres horts per veure i aprendre formes de disseny i organització d’espais de conreu.

D’aquesta forma, gaudint de les diferents tasques de la jardineria (cavant, regant, trasplantant, netejant...) i amb la programació de visites els participants milloren la seva psicomotricitat i es lluita contra el sedentarisme.

Els beneficis d'una alimentació sana i equilibrada

L’hort urbà representa un espai per informar dels beneficis d’una alimentació sana i equilibrada. El participants cerquen informació i coneixen de primera mà les propietats de les hortalisses i verdures que han plantat.

A més, comparteixen diferents idees i possibilitats de preparar i cuinar diferents plats basats en les hortalisses conreades i com incorporar-los a l’alimentació diària.

Amb la satisfacció del treball ben fet i de moltes coses apreses, aquesta setmana a la Llar Residència Sant Martí gaudiran menjant les verdures que han crescut durant aquesta temporada.

Els participants continuaran tenint cura de la resta del planter.

http://ciutativalors.org/hort-urba-sant-marti-2014

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.