Sant Cugat registra 15 casos d'infants i adolescents víctimes de la violència de gènere per Mariona Sagalés

Serveis socials D'aquesta xifra un 40% es consideren tancats en aquest període i un 60% són actius Sant Cugat ha atès un total de 9 casos nous d'infants i adolescents víctimes de la violència de gènere. Aquesta és una de les dades que consten en el Pla d’Inclusió Social 2014-2015. L'anàlisi també apunta que el servei d'atenció als infants maltractats ha prestat suport a un total de 15 casos –dels que 6 són antics i 9 són nous– entre el maig de 2012, any en què comença aquesta iniciativa, fins al primer semestre de 2013.D'aquest total un 40% es consideren tancats en aquest període i un 60% són actius.

En matèria de pobresa infantil el document descobreix que s'ha detectat una disminució de les sol·licituds d'ajuts econòmics en l'escola bressol com a conseqüència que un dels progenitors es queda a l'atur i decideix fer-se càrrec de l'infant per estalviar-se el cost de l'escola. El document apunta que les dificultats socio-economiques "repercuteixen directament sobre el desenvolupament dels infants i que "el fet que algunes persones amb fills hagin tornat a casa dels pares pot comportar situacions de dificultat per als infants".

Durant el curs escolar 2012-2013 l'Ajuntament va atorgar un total de 63 ajudes a l'escola bressol i al llarg del curs va rebre un total de 14 baixes motivades per canvis de domicili i per no poder pagar el centre educatiu, ja que els progenitors han d'aportar el 20% de la despesa de menjador i escolaritat.

Tinença de fills i filles
Entre les dades de referència per elaborar el pla explica que el 70,8% dels homes i que el 76,2% de les dones del municipi tenen descendència, una xifra superior a la resta de les poblacions de l'àmbit metropolità, fixat en el 68,8%. L'informe apunta també que el 55,37% de dones i el 53,6% d'homes tenen dos fills o més, en una xifra superior que la mitjana de l'àrea metropolitana.

El Pla d’Inclusió Social 2014-2015, que haurà de passar pel Ple Municipal de març, emparat per l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. El programa preveu un paquet de 154 accions a escala estructural i comunitari per lluitar contra la pobresa localment a través de polítiques reactives i anticipatives.

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2014/03/sant-cugat-registrar-15-casos-d-infants-i-adolescents-victimes-de-la-violencia-de-genere-19707.php

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.