La nova 'Casa Sant Josep' es construirà a Estanislau Figueres i costarà 5 MEUR

No està encara definida la destinació i el futur ús de les actuals instal·lacions


Finalment el nou equipament que substituirà la Casa Sant Josep, que tanca portes després de més de 100 anys, es construirà a l’avinguda Estanislau Figueres a l'antiga seu de "l'Aigua del Carme", i no com es va informar fa dos anys, als terrenys de l’antic dipòsit municipal de vehicles.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el director general de l’Obra Social “la Caixa”, Jaume Lanaspa, i el president de la Fundació Casa Sant Josep de Tarragona, Jaume Recasens, han anunciat aquest dilluns a la tarda la construcció d’un nou Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) a la ciutat de Tarragona.

El nou equipament servirà per a traslladar l’actual CRAE que la Fundació gestiona a la ciutat. En aquest sentit, les noves instal•lacions acolliran els mateixos serveis que es presten actualment: servei residencial, d’acolliment familiar pre-adoptiu i el centre d’acolliments familiars.

Per a tirar endavant el projecte, les tres parts han subscrit un conveni de col•laboració que permetrà construir i equipar el nou centre, que s’ubicarà a l’avinguda Estanislau Figueres. L’edifici comptarà amb planta soterrani, planta baixa i quatre plantes i tindrà una superfície de 2.678 m2, amb un pressupost total d’execució de 4.993.394 €, segons el projecte presentat per la Fundació Casa Sant Josep.

L’Obra Social “la Caixa” col•laborarà en el projecte de construcció amb una aportació econòmica de 1’5M€, una subvenció que es farà efectiva amb quatre anualitats i que s’emmarca en el conveni establert entre el Departament de Benestar Social i Família i l’Obra Social.

Pel que fa a l'actual edifici encara està per definit l'ús que se li donarà.

Centre Residencial d’Acció Educativa

Els centres residencials d'acció educativa són institucions per a la guarda i educació dels menors a qui s'aplica la mesura d'acolliment simple en institució, d'acord amb la mesura que consti en l'informe previ dels equips tècnics. L'objectiu d'aquest servei és donar resposta a situacions i necessitats educatives i assistencials que requereixen una especialització tècnica en la seva guarda i educació alternativa a la seva família d'origen.

El CRAE de la Fundació Casa Sant Josep acollirà un màxim de 40 infants i adolescents, i estarà dividit en llars independents de 8 a 12 places cadascuna. Així s’aprofundeix en grups reduïts, espais individuals i un model estructural que s’assembla a les condicions familiars i que facilita un treball de relacions afectives i terapèutiques que ajudin a les necessitats personals dels infants. Aquest plantejament respon al model educatiu que des del Departament de Benestar Social i Família s’està implementant en els darrers anys: centres petits (10-12 places) i verticals (de diferents edats fins a 18 anys).

La resta de serveis (centre d’acolliments familiars i pre-adoptius) disposaran d’instal·lacions més funcionals per atendre les famílies amb major qualitat i estaran clarament separats dels espais que utilitzen els nois i noies residents al CRAE.

Fundació Casa Sant Josep

La Fundació Casa Sant Josep, constituïda l’any 1912, te una trajectòria de més de 100 anys al servei de l’atenció als infants, adolescents i joves en situació de desprotecció o risc social, als quals proporciona recursos d’acolliment, educatius i d’integració familiar i social.

L’estiu de l’any 2012, tot coincidint amb la commemoració del seu centenari, la Fundació Casa Sant Josep s’incorpora a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, amb qui s’ha projectat aquest nou equipament que dotarà Tarragona d’un dels Centres Residencials d’Acció Educativa més funcionals del país.

http://www.tottarragona.cat/ca/societat/17114-la-nova-casa-sant-josep-es-construira-a-estanislau-figueres-i-costara-5-meur.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.