Navegar segur

Navegar segurInternet ofereix als nens i nenes un munt de possibilitats. Com a eina de comunicació permet cercar i compartir informació, intercanviar idees i opinions, parlar amb els amics, jugar... però no tota la informació disponible és adient per a totes les edats ni fiable. Alguna informació pot ser poc acurada, obsoleta o incompleta, alguns materials es poden considerar ofensius o inapropiats pels menors d'edat. És per això que cal concienciar-los de les possibles situacions de risc i amenaces a la intimitat i privacitat, fomentant un ús adequat de les noves tecnologies de la informació.

A continuació us plantegem un seguit de normes i consells destinades a les famílies:

1 Parleu obertament amb els menors sobre l'ús d'Internet

2 Es recomanable que navegar per internet s'entengui com una activitat familiar

3 Instal•leu els ordinadors en espais públics oberts

4 Expliqueu als nens i nenes que no han de parlar amb desconeguts a la xarxa

5 Expliqueu als vostres fills i filles que no han de donar informació personal ni fotografies, ni plantejar una trobada amb algú que hàgin conegut en línia

6Expliqueu que no han de contestar a persones que hagin escrit alguna cosa que els faci sentir incòmodes. Si es dóna el cas, han d'abandonar la pàgina i ho han de fer saber als pares o a una persona adulta (mestre, bibliotecari...)

7 No deixeu targetes de crèdit a l'abast dels vostres fills

8 Establiu els moments i temps de durada de les connexions



Aquí teniu algunes adreces on trobareu recomanacions que us aportaran eines i informació per identificar els riscos derivats d'un ús indegut de la xarxa.

Internet segura és un programa per la sensibilització i la promoció de l'ús segur d'Internet, per a que infants i adolescents puguin gaudir dels beneficis que els ofereix la xarxa.

Pàgina del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona amb informació i recomanacions sobre els beneficis i riscos d'Internet en els menors.

Campanya "Nens i Internet" que Panda Software ha llençat per informar a pares i mares dels perills que amaga la xarxa i per prevenir l'ús que en fan els més petits.

Associació que actúa en contra de la Pornografia infantil a la xarxa. Funciona com a eina de denúnica o hotline, fent no només un seguiment i comprobació de les informacions rebudes, sinó que també realitza una recerca proactiva.

En aquest document trobareu informació i recomanacions que ens ajudaran a protegir les nostres dades.

Pautes d'actuació en la difusió d'informació que contingui dades de caràcter personal a les seus electròniques o pàgines web a través d'Internet i pautes d'actuació en la difusió de dades de caràcter personal que es realitzi a través de la intranet o extranet.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.