Sortir de la zona de confort ens fa més feliços

Què és la zona de confort? Aquesta zona és un espai que hem creat tots els adults per sentir-nos còmodes i per estar segurs.

Com podem saber quina és la nostra zona de confort? Doncs per identificar aquesta zona només cal observar els riscos que correm. Per exemple, si anem sempre pel mateix camí a la feina, si anem sempre al mateix lloc a sopar quan sortim, si anem periòdicament a veure la família, etc. tot això són accions rutinàries i repetitives que són positives, perquè ens ajuden a estar bé i sentir-nos pertanyents a alguna cosa o grup, en definitiva, ens ajuden a sentir-nos segurs.

Tot i això, si de tant en tant no sortim d’aquesta zona de confort, pot ser que la nostra vida es torni rutinària i li falti sentit. Perquè, i valgui la redundància, no ens sentim valents per investigar nous camins. A més la gent que ens envolta segurament ens ha dit que si surts d’aquest espai pots passar-ho malament, perquè no saps què hi trobaràs o que pot ser molt pitjor del que és ara. Tot això no és real, la veritat és que podem fer grans coses i podem anar investigant coses noves, tenint sempre petits objectius que faran que sortim d’aquesta zona i que ens sentim millor. Per exemple, si hem de fer un viatge nou o hem d’aprendre un idioma, fa que tinguem papallones a la panxa, perquè estem sortint de la zona de confort.

I què passa quan sortim d’aquest espai? Al principi no és fàcil i costa trobar gent que ens ajudi, però si persistim en la nostra decisió, aleshores la vida ens somriu, ens sentim valents i ampliem aquesta zona i a més ens sentim més feliços i plens.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.