Little Hero App, una app infantil per aprendre a ser responsable i gestionar el temps


Little Hero App és una aplicació dissenyada per un equip emprenedor català que vol motivar als infants a ser responsables i gestionar el seu temps a través del reforçament positiu i gràcies a la tecnologia dels dispositius de pantalla tàctil que els infants els és tant fàcil d’utilitzar. Little Hero App proposa als pares que determinin, juntament amb els seus fills, les missions i les seves recompenses.

Els nens poden escollir un heroi (Frank o Gina) que els acompanyarà durant el procés de realització de cada missió. A mida que assoleixi missions podrà obtenir nous herois i escenaris, o rebre reconeixements pel seu esforç. L’aplicació es complementa amb una pàgina web (www.littlehero.es) on els pares poden consultar les recomanacions de professionals de la pedagogia, psicologia i nutrició sobre com establir les missions i les recompenses segons l’edat i personalitat dels infants i els valors que es volen fomentar.

Tecnologia pedagògica
S’aprofita l’entorn atractiu que ofereixen les pantalles tàctils amb una presentació orientada als infants per animar-los a assolir els objectius establerts prèviament amb els seus pares. El nen o nena escull un heroi que l’acompanyarà en tot moment a realitzar les tasques, l’animarà a fer-les, li recordarà les pendents i el felicitarà quan acabi la missió. El pare haurà de validar les missions acabades pels fills. A més a més, el nen rebrà punts per cada missió assolida. A mida que obtingui una puntuació destacada, Little Hero App li proposarà petites recompenses o bé tenir accés a un joc educatiu.

D’altra banda, els pares podran accedir, a través d’unes claus i des de qualsevol tipus de dispositiu amb connexió a Internet, a una web privada amb un entorn molt intuïtiu on podran crear les missions i les cites al calendari dels seus fills, a la vegada que també determinar les recompenses i consultar les propostes de Little Hero App.

Missions, diferents àmbits
Quan el pare estableix una missió al seu fill, està dipositant la seva confiança en ell. El nen quan senti que té una responsabilitat capaç d’assumir, guanyarà seguretat en ell mateix, augmentarà la seva autoconfiança i crearà hàbits d’autonomia. A més a més, aprendrà a esforçar-se i a valorar l’esforç dels altres. Si són tasques que contribueixen al bon funcionament de casa, s’estarà enfortint el vincle familiar. Les missions poden estar relacionades amb autonomia i organització personal (vestir-se, rentar-se les dents…), acadèmiques i educatives (fer els deures, estudiar, idiomes, aprendre conceptes nous…) i domèstiques (tasques de manteniment i neteja de la casa, intendència familiar…). També podem estar relacionades amb l’esport o qualsevol altre tipus d’activitat (música, lleure, pintura…).

El pare i la mare poden crear missions dins del seu espai privat de la web de Little Hero App tot indicant les dates d’inici i fi de la missió, el seu títol i en què consisteix. També tindran accés a missions recomanades pels experts.

Recompensa, reconeixement
Quan hi ha un esforç per adquirir un hàbit o un determinat comportament, la recompensa és el reconeixement d’aquest esforç. Els experts de Little Hero App recomanen establir abans amb l’infant quin tipus de recompensa rebrà en el cas de finalitzar la missió amb èxit. Una recompensa, una gratificació, pot ser verbal, i el benefici adquirit pel nen amb el seu esforç, però també, depenen del tipus de complexitat de la demanda pot arribar ser una recompensa més material o un temps compartit amb família. És molt important que la recompensa no es confongui amb l’objectiu de la missió, o sigui, s’adquireix un hàbit per a un benefici propi o familiar, no per aconseguir un bé o activitat concreta. Per a un infant, la millor recompensa és rebre el reconeixement de l’esforç i la valoració del progrés realitzat.

En aquest cas Little Hero App també proposarà als pares i infants una selecció de possibles recompenses escollides segons criteris de qualitat, funcionalitat i pedagògics.

Gestió del temps
Little Hero App té un calendari que permet ajudar a crear la consciencia del temps als nens usuaris de l’aplicació. En el calendari es pot consultar la programació de les missions així com el seu històric. També s’hi pot inscriure dates destacades com aniversaris de familiars o dies assenyalats, com ara festes o excursions. D’aquesta manera els infants són conscient del temps que passa i el què falta.

Cada infant té unes capacitats segons edat i nivell de maduresa, Little Hero App proposa algunes missions per edat com a orientació, així com unes guies pels pares per poder adequar les missions als seus objectius de valors i/o edat dels infants. Aquestes diferencies també seran presents en el tipus de recompensa. Cada persona, cada infant, té unes necessitats diferents i és més sensible a un tipus de missatge o un altre segons sigui una persona més visual, més auditiva… Per tant, a l’hora d’efectuar la recompensa, s’ha de tenir en compte el canal més receptiu de l’infant per satisfer millor el seu reconeixement. Si és més visual, li podem donar el reconeixement escrit amb una nota, si és més auditiu li podem dir verbalment…

Cada dia més usuaris
El mercat de Little Hero App són famílies amb fills de 3 a 11 anys, modernes, que utilitzen dispositius tecnològics en el seu dia a dia i preocupades per l’educació dels seus infants. La utilització de dispositius tàctils creix any darrera any. Amb un augment del seu mercat el 2012 del 75’3% amb 52’5 milions de tablets venudes al món. A Espanya, en un any, del 2011 al 2012, es va triplicar, passant del 8% al 23% de penetració. I s’espera que a nivell global, el 2016 hi hagi més de 500 milions d’unitats. D’altra banda, segons un estudi de NBC, el 52% dels nens de 8 anys té accés a un dispositiu mòbil multimèdia. Segons Nielsen, el 57% dels nens utilitzen tablets amb aplicacions educatives, i 7 de cada 10 infants de 4 a 12 anys, utilitza una tablet a casa.

L’aplicació per tabletes està desenvolupada tant per dispositius d’Apple, amb sistema operatiu iOS, com per dispositius amb el sistema operatiu Android.

http://criatures.ara.cat/blog/2013/11/05/little-hero-app-una-app-infantil-per-aprendre-a-ser-responsable-i-gestionar-el-temps/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.