Com saber si el meu fill pren drogues?

L’investigador i especialista Nord-americà Forrest Tennant ens proporciona una manera molt senzilla per detectar si un adolescent està prenent cannabis. No cal anar a cap laboratori ni comprar cap kit per analitzar l’orina ni la saliva:

Quan tinc un adolescent al despatx i penso si està fumant droga, li dic: “vull que em diguis a quina hora et vas llevar ahir al matí. Els hi demano que em diguin l’hora. Després els hi pregunto: “Què vas fer quan et vas llevar? Quina roba et vas posar? Què vas esmorzar? A quina hora vas anar a classe? Quins temes vau treballar a classe? Què vas veure a la tele?”

Els faig recordar hora a hora tot el dia anterior. Si han perdut acetilcolina, no ho sabran, no podran recordar. Simplement marejarant la perdiu dient: “Bé, ja saps… Em vaig llevar; vaig anar al col·legi…, vaig veure la tele…, vaig estar amb els amics fent un tomb… Frases vagues com les dels malalts d’Alzheimer. Evitaran la qüestió.

Si hi pensem, qualsevol de nosaltres pot recordar a quina hora ens vam llevar ahir; i provablement la roba que ens vam posar i el que vam esmorzar i on vam anar després de treballar… No és tan difícil. I, si nosaltres podem fer-ho, un adolescent també hauria de ser capaç. Si no poden fer-ho, no necessites cap anàlisi de sang per confirmar pèrdua d’acetilcolina, i això és propi d’algú que té problemes amb la droga. Quan un adolescent perd la memòria d’aquesta manera, és que tenim un problema.

Aquest test no costa res i és particularment revelador en adolescents perquè les seves reserves de neurotransmissors són més fràgils que les dels adults; de la mateixa manera que els receptors. Són molt més propensos que els adults a la dependència i al dany.

http://droguesparlemne.wordpress.com/pares-i-educadors/com-saber-si-el-meu-fill-pren-drogues/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.