Regalar valors per viure en família


En un moment en què les caixes regal s’han convertit en una bona opció per sorprendre en aniversaris i celebracions, ha nascut ‘Ergosum, experiències per compartir’, una caixa regal d’activitats de lleure impulsada per la cooperativa Encís amb l’objectiu de potenciar un model d’oci basat en els valors i alhora contribuir al finançament de l’activitat de les entitats socials del territori. 

Ergosum es basa en l’elaboració d’un producte que té un format de caixa regal que ofereix 25 experiències de lleure diversificades a l’entorn de la vivència, el treball o la reflexió d’un valor social. El client pot triar l’experiència en funció de la temàtica (social, cultural, gastronòmica, ambiental, artística o científica), de la localització geogràfica (s’ofereixen experiències a les quatre províncies) o de l’entitat organitzadora (16 entitats del tercer sector d’arreu del territori organitzen activitats).

La principal novetat d’ ‘Ergosum, experiències per compartir’ rau en la proposta d’un model d’oci basat ens els valors. D’aquesta manera, es concep el lleure com un espai d’aprenentatge compartit i de creixement personal i col·lectiu a través del joc i les activitats.

El primer producte és ‘Ergosum en família’; una caixa regal destinada a les famílies amb infants amb edats compreses entre els 3 i els 12 anys. Més endavant s’ampliarà l’oferta amb noves caixes regals destinades a altres col·lectius com, per exemple, gent gran o joves.

Un producte d’Encís 
Ergosum s’emmarca en la nova línia iniciada per Encís en l’àmbit del consum cooperatiu. D’acord amb això, Encís vol potenciar un model d’oci basat en els valors contribuint a promocionar l’economia social. Per la venda de cada caixa regal les entitats reben un retorn econòmic de prop del 50%, que contribueix al desenvolupament dels seus projectes tot generant una nova via de difusió i de finançament complementari. Encís és un cooperativa amb més de 20 anys d’experiència i 500 treballadors i socis, que treballa en l’àmbit de la prestació de serveis educatius, socials i culturals.

Objectius d’Ergosum 

- Crear una xarxa d’ofertes d’activitats d’oci i de lleure de qualitat, proximitat, sostenible i adaptada als diferents perfils de població.

- Innovar en l’àmbit de les ofertes de lleure promocionant els valors socials i culturals del territori català.

- Fomentar el creixement personal i col·lectiu a través d’experiències compartides.

- Conscienciar els infants en particular i a les famílies en general sobre els valors de la cooperació, la solidaritat, la participació i el respecte.

- Enfortir el teixit associatiu del territori català.

- Potenciar la generació de nous canals de finançament complementari per a les diferents organitzacions que pertanyen al tercer sector.

El projecte de la cooperativa Encís “Ergosum, experiències per compartir” és un dels vint projectes seleccionats en la segona convocatòria del Programa d’Emprenedoria Social de l’Obra Social “la Caixa”. Aquest programa dóna suport a emprenedors i empreses socials que volen aconseguir un impacte social; concretament, a persones o organitzacions que volen crear una iniciativa solidària amb el propòsit d’assolir una transformació o un impacte social mitjançant una activitat empresarial econòmica i mediambiental sostenible.

Més informació a: www.ergosum.coop

http://criatures.ara.cat/blog/2014/03/03/regalar-valors-per-viure-en-familia/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.