Tres adolescents de 15 anys creen un sistema de seguretat vial per a persones sordcegues

Tres estudiants d'ESO de l'institut d'Argentona han dissenyat un sistema d'advertència vial per a vianants que tenen dificultats a l'hora de creuar el carrer a causa de les seves discapacitats de sordesa i ceguesa.

El sistema ha representat per a aquests alumnes de 15 anys el reconeixement de l'ONCE. Consisteix en un mecanisme de vibració que permet canviar el semàfor de color a través d'un sensor a la vorera i un receptor a la part inferior del bastó de rastreig. A partir d'aquí, quan el sensor detecta la part inferior del bastó, llança el senyal per canviar el semàfor, i quan aquest canvia a verd, la persona sordcega que espera rep una vibració a la part superior que l'avisa que ja pot creuar el carrer. Quan el bastó deixa de vibrar, significa que el semàfor es posarà vermell aviat.

El projecte, que porta per nom VST (visió, societat i tecnologia), també és útil per a trams on no hi ha semàfors, ja que el bastó incorpora un sistema de llums que avisen el conductor quan ha de parar perquè passi el vianant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.