Consum TV3 (Amb ulls de nen 13 de març de 2014)


Actualment tots vivim envoltats de missatges publicitaris que promocionen productes, d'aparadors atractius que fan agafar ganes d'entrar a comprar, de centres comercials on es pot trobar de tot... però què en pensen els nens i les nenes del consum, de la sostenibilitat, de la despesa i de l'estalvi?

CRISTINA
11 anys. Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona
La Cristina és la gran de quatre germans. És presumida i li agrada anar a comprar roba i complements. A la seva mare no li agrada gens anar de botigues, però ha trobat una aliada en la seva tieta que l'acompanya sempre. És una nena molt responsable i té clar que no tot el que vol es pot comprar. És estalviadora; a part dels diners que li donen pels aniversaris, fa polseres de fils per guanyar més diners i les ven molt barates a familiars i amics. 

PATRÍCIA
12 anys. Fort Pienc, Barcelona
A la Patrícia li agradaria viure en un món millor, més sostenible; i mira de fer petites coses per canviar-lo. A casa seva no tenen cotxe, reciclen tots els papers, tenen bombetes de baix consum, a casa els avis reciclen orgànic i fan compost i alimenten les gallines. És conscient que encara és massa petita per aconseguir grans canvis. La Patrícia s'ha format la seva pròpia visió del món a partir dels valors que li han transmès a casa seva.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.