Família. Models familiars TV3 (amb ulls de nen 6 de març de 2014)


Tradicionalment la família sempre havia estat formada pel pare, la mare i els fills, però en les últimes dècades la societat ha canviat i els models familiars també. Ara hi ha nens que tenen els pares separats, que només tenen una mare o un pare, que tenen dos pares, pares i mares amb noves parelles, nous germans...

En aquest capítol els nens ens explicaran quins models coneixen i si totes les opcions són acceptades amb la mateixa naturalitat.

Els protagonistes


JORDI i PAU
11 anys. El Prat de Llobregat

El Jordi i el Pau són bessons i els seus pares estan separats des de fa 6 anys. Amb el temps, l'exparella ha aconseguit mantenir una bona relació i ara els nens tenen molt clar que tot i que el pare i la mare estiguin separats ells sempre formaran part de la vida dels dos.

TIGIST
11 anys. Eixample, Barcelona

La Tigist va néixer a Etiòpia i forma part d'una família monoparental. Viu amb la mare i una germana, també adoptada com ella. El seu model familiar, el d'una mare sola amb fills, és minoritari i comporta dificultats i sacrificis però, tot i que a ella li agradaria tenir un pare, considera que té una gran família.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.