El 33,4% dels nens tutelats per la Generalitat estan acollits pels seus familiars

El 33,4% dels nens que estan sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (Dgaia) està acollit per la seva família extensa, tenint en compte que 2.400 dels 7.168 menors tutelats per l'administració viuen amb els seus avis, oncles o germans.

Segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat en un comunicat, la intenció de l'Executiu català és potenciar l'acollida familiar, tenint en compte que és la millor opció per al creixement dels petits, sempre que sigui possible.

L'administració catalana promociona que els menors tutelats puguin viure amb familiars pròxims a través del programa 'La meva família m'acull', una iniciativa que ha estat presentada aquest dijous a Montsià (Tarragona) per la directora general de la Dgaia, Mercè Santmartí, i el president del Consell Comarcal del Monstià, Joan Martín.

Aquest programa promociona la figura acollidora dels familiars més directes dels nens com a alternativa a l'internament en un centre residencial i l'acollida per part de persones alienes a la família.

La voluntat de la Conselleria és desplegar el projecte de manera progressiva per tot el territori català, després que s'hagi començat a aplicar a començament de novembre en el marc d'un pla pilot que engloba zones com el Monstià, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Reus i Girona, entre d'altres.

Fins ara, la Generalitat ja ha atès un total de 695 menors i 547 famílies acollidores, a través d'equips específics formats per, com a mínim, un psicòleg o un pedagog i un treballador social.

Els professionals s'encarreguen de fer la valoració de les possibles noves famílies acollidores extenses i del seguiment de les actuals per oferir-los, entre d'altres coses, formació en grup per preparar-les per a totes les situacions que poden sorgir durant l'acollida.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.