SERVEI ESPECIALITZAT D'ATENCIÓ A LA FAMÍLIA I A LA INFÀNCIA (SEAFI)

DEFINICIÓ
El Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i Infància (SEAFI), és un recurs especialitzat que ofereix atenció psicològica i socioeducativa a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat o conflicte, oferint una intervenció especialitzada de caràcter integral als nuclis familiars.Va dirigit a totes aquelles famílies empadronades en el municipi de Gandia que precisen suport psicològic o socioeducatiu per resoldre determinades dificultats.

PRESTACIONS I PROGRAMES
  • Psicoteràpia Familiar: Tractament especialitzat dirigit al conjunt de la família, o algun dels seus membres, amb la finalitat de provocar canvis en les relacions familiars.
  • Orientació Psicosocial: Intervenció amb l'objectiu d'enfortir les capacitats de la família i els vincles que unixen els seus membres.
  • Mediació Familiar: Via de resolució de conflictes, on les parts compten amb l'ajuda d'un mediador especialitzat, com a persona imparcial que dissenya un procés per arribar a acords dirigits a :
  • Parelles en procés de separació o divorci
  • Famílies amb problemes de convivència.

PROCEDIMENT
Es pot accedir al servei, de la manera següent:

Si es tracta d'un ciutadà o família que requerix atenció Psicològica o socioeducativa, hem d'acudir personalment o via telefònica al Centre Social de la zona Centres socials en la que s'està empadronada, i sol·licitar cita prèvia amb l'Educadora Social que arreplegarà i analitzarà la demanda i derivarà si procedix al SEAFI.

Si en canvi és un recurs extern (Sanitat, centres educatius, Serveis Psicopedagògics Escolars, etc) qui sol·licita intervenció psicològica per a algun menor i família ha d'enviar el respectiu "Full de Notificació àmbit educatiu, Full de Notificació àmbit policial, FUll de Notificació àmbit sociosanitari" per fax (962959400), e-mail (benestarsocial@gandia.org) o per correu ordinari a la Seu del Departament de Serveis Socials (C/ Tossal núm.8).
Tindran prioritat aquelles famílies en què existisquen menors en situació de risc o desemparament.

LEGISLACIÓ
  • La Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la que es regula el Sistema de Serveis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
  • II Pla Integral de la Família i Infància de la Comunitat Valenciana (2006-2010).
  • Llei 12/2008, de 3 De Juliol del 2008 de la Generalitat Valenciana, de Protecció Integral de la Infància i l'adolescència, de la Comunitat Valenciana.
  • Llei 7/2001, de 26 de novembre, reguladora de la Mediació Familiar, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana
http://www.gandia.org/web/guest/servicio-especializado-de-atencion-a-la-familia-infancia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.