Inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat

Descripció
La Subdirecció General de Polítiques Empresarials i Laborals per a la Diversitat, mitjançant diferents subvencions cofinançades pel Fons Social Europeu, impulsa projectes liderats per diferents entitats i administracions adreçats a desenvolupar itineraris d’inserció sociolaboral per a joves amb especials dificultats d’inserció provinents del sistema de protecció de la Generalitat de Catalunya, menors amb mesures judicials, joves derivats pels serveis socials i joves immigrants, fent especial incidència en l’acompanyament al mercat laboral.

Actuacions
Millorar la coordinació i cobertura dels diferents serveis que s’adrecen a la inserció laboral de joves en situació de risc social.
Prioritzar les diferents situacions de vulnerabilitat amb joves amb discapacitat, immigrants, tutelats, amb mesures judicials i d’altres situacions de risc d’exclusió social o multifactorials.
Impulsar la investigació i aplicació de noves metodologies per a la millora de l’ocupabilitat dels joves, obrint un espai de debat i reflexió per a la experimentació i innovació de metodologies amb la col·laboració de diferents entitats.
Desenvolupar diferents projectes innovadors adreçats a joves entre 16 i 18 anys amb l’objectiu d'esmorteir l’índex del fracàs escolar entre la joventut més vulnerable i aconseguir el seu retorn al sistema educatiu amb èxit.

Persones destinatàries
Joves en situació de vulnerabilitat.

Persones beneficiàries
Entitats públiques o privades d’iniciativa social que desenvolupin serveis de suport a la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat mitjançant itineraris integrats d’inserció sociolaboral.

Normativa
El Departament d'Empresa i Ocupació dóna suport als serveis d’inserció mitjançant el cofinançament dels itineraris personalitzats d’inserció laboral regulats per l’Ordre TRE/337/2008, de 10 de juliol, per la qual s’estableixen les bases que han de regir la concessió de subvencions per a programes innovadors, cofinançades pel Fons Social Europeu.




Referències



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.