Estudiants de la UAB fan de parella amb noies tutelades d'un CRAE

Estudiants d’Educació Social de la UAB faran de parella amb noies tutelades residents al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) La Llar, a Barcelona, com a part d’un projecte de voluntariat que vol, a través d’un mentoratge no professional, millorar algunes carències d’aquestes joves com són l’autoestima, l’estabilitat emocional i ampliació de la seva xarxa social.

Aquest projecte ha estat proposta d’IARS un grup interuniversitari de Recerca en Infància i Adolescència en Risc Social que es dedica principalment a la inserció sociolaboral dels joves tutelats. A partir de la detecció de les necessitats de les joves tutelades, l'equip del projecte ha motivat a estudiants de la UAB a fer de mentores per tal de treballar aspectes com l’autoestima, l’estabilitat emocional i l’ampliació de la seva xarxa social. El projecte segueix la metodologia d’Aprenentatge Servei (APS), a través de l’acció voluntària, les estudiants adquiriran aprenentatges en valors i desenvoluparan habilitats com l’escolta o l’acompanyament. Les joves universitàries tindran també l’oportunitat d’aproximar-se a la realitat social d’altres adolescents que no han tingut les mateixes oportunitats. En aquest sentit, la FAS, com entitat de l’àmbit universitari amb experiència en projectes APS, està participant en la formulació del projecte i en la gestió i formació de les estudiants voluntàries.

15 estudiants faran el mentoratge amb 15 joves tutelades, de 16 i 18 anys, d’un CRAE que gestiona la cooperativa Suara la qual està fent la selecció de les joves participants.

La iniciativa ha rebut el reconeixement de la Fundació Jaume Bofill- Centre Promotor Aprenentatge Servei la qual ha atorgat un ajut econòmic en la convocatòria 2013-2014 per a la realització de projectes d’aprenentatge servei. Aquesta convocatòria ha rebut un total de 289 propostes d’arreu de Catalunya de les quals només s’han seleccionat 39, entre les quals aquest projecte de mentoria.

http://www.uab.es/servlet/Satellite/actualitat/noticies/detall-de-la-noticia-1260363248726.html?noticiaid=1345663645104

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.