La Capta de la Festa Major de Vilafranca ja recorre els carrers de la vila


Aquest matí ha sortit la Capta de la Festa Major de Vilafranca i, en aquests moments, ja recorre els carrers més cèntrics de la vila. A les nou, puntualment, s’han llençat els tres coets que n'anuncien l’inici. Un dels moments més esperats per la gent que es concentra a la plaça de la Vila a aquella hora és la descoberta del regal, que és un dels secrets més ben guardats de la festa.

Un llibre per buscar detalls de la Festa Major de Vilafranca, inspirat en el famós joc i sèrie de llibres On és Wally?, és el regal que acompanya el programa de “la més típica” d’enguany. Els autors són l’educador social Jaume Clavé, autor dels textos, i l’il·lustrador Lluís Masachs, autor també de l’estampa.

Clavé explicava que va proposar la idea a Masachs i, posteriorment, van presentar el projecte als administradors, que es van mostrar entusiasmats. Tots dos van treballar plegats durant tres o quatre mesos per donar forma al llibre. La idea del llibre, segons Clavé, és “crear una dinàmica de joc d’observació que permeti, als infants i als pares, conèixer els petits detalls dela Festa Major”.

La dinàmica del joc és senzilla: van escollir deu actes de la Festa Major que els semblaven interessants i els nens hauran de buscar elements festamajorencs i persones que participen a la festa que falten. També podran pintar algunes il·lustracions i personalitzar el seu llibre. Segons explicaven els autors: “és un llibre que promet hores de diversió i d’aprenentatge”. Masachs afegia que “ha estat un repte molt bonic i il·lusionant. Nosaltres ens ho hem passat molt bé, ara falta que la gent hi jugui i que en gaudeixi”.

El programa, obra d'Aina Mallol i Raimon Gumà, inclou el regal, l’estampa, el programa de mà de la Festa Major i un del programa de la banda, tot junt en una caixa de cartró. El seu preu és, com en els darrers anys, de 30 euros més la voluntat.

http://www.elcargol.com/index.php/societat/2094-la-capta-de-la-festa-major-de-vilafranca-ja-recorre-els-carrers-de-la-vila

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.