Altres serveis especialitzats: trasllats i fiscalia

Trasllats , recollides i guarda temporal dels menors en situació de risc dependents de la DGAIA


La intervenció dels equips educatius de la fundació va a dreçada a fer efectives les mesures de protecció dictades per la DGAIA , en els casos que no s’hagin pogut portar a terme de al manera habitual , o bé per l’existència d’una situació d’alt risc pels menors .

Aquest servei assumeix la guarda temporal dels menors separats dels seus guardadors i/o traslladats als recursos adients , amb l’atenció educativa especialitzada més adient a cada perfil d’usuari adaptant la intervenció a les característiques de cada situació .

Oferim el servei de recollida , trasllats i retirada a tot el territori català amb l’objectiu de la d’immediatesa en la resposta , racionalització dels recursos , equitat territorial , minvant el temps d’espera dels menors en situacions de risc per ser traslladats als recursos adients

La funció més important de l’ educador respecte als menors és el suport emocional i l’ acompanyament educatiu . L’ espai de temps que transcorre entre el lloc de la recollida i el seu ingrés en centre , ha de ser el més distès possible i fomentar que el menor es senti segur i protegit, proporcionant-li tot el suport emocional que sigui necessari. És necessari generar un espai i clima en que el menor es pugui expressar i compartir totes aquelles inquietuds que en aquest moment se li generen .

Portem a terme l’acompanyament i trasllat de menors tutelats des de les dependències de la DGAIA , hospitals , UCA , centres de Justícia Juvenil , o altres llocs on es localitzi el menor , a centres residencials , d’acolliment , hospitals o qualsevol altre recurs que se li indiqui .El trasllat de menors entre diversos centres ,a domicili o altres a indicació de la DGAIA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.