Nova campanya perquè tots els infants puguin gaudir d’unes colònies escolars


En els darrers cursos, les repercussions de la crisi econòmica en l’economia de les famílies i en els equips docents han afectat greument la participació dels grups escolars en les colònies. Només a les cases de colònies de la Fundació Catalana de l’Esplai, en el darrer curs, hi ha hagut una davallada de prop del 20% en les reserves d’estades per part d’escoles. Davant aquesta situació, la Fundació Catalana de l’Esplai ha decidit impulsar una nova campanya per tal de garantir que aquetes activitats estiguin a l’abast de tots els i les alumnes, en el benentès que els infants i joves tenen dret a gaudir d’una experiència lúdica i educativa molt significativa i arrelada al nostre país.

La campanya s’estructura en dos eixos: la difusió de la importància educativa i vivencial de les colònies escolars i les ajudes econòmiques per garantir l’accés de tots els i les alumnes.

Cinc raons per anar a les colònies escolars

La Fundació Catalana de l’Esplai difondrà la importància educativa de les colònies escolars, que resumeix en els següents cinc punts:

1. Perquè fomenten l’autonomia personal, l’autoconeixement i la manifestació de tots els vessants de la personalitat dels infants.

2. Perquè donen a conèixer els valors del territori, promovent la identitat cultural dels infants i el sentit d’arrelament.

3. Perquè són una eina educativa que posa a disponibilitat dels mestres un espai on promoure la curiositat innata les infants, la descoberta naturalística i l’aproximació científica, experimental i vivencial als principals ecosistemes naturals del territori català, reforçant totes les àrees curriculars del treball a l’aula i ambientalitzant el projecte educatiu del centre.

4. Perquè afavoreixen la cohesió del grup, el treball cooperatiu dels infants i tanmateix consolida el treball en equip dels mestres.

5. Perquè és una singularitat del Model Educatiu català, una experiència extraordinàriament significativa en el desenvolupament dels infants. Deixar-la de fer comporta perdre una part del nostre patrimoni i robar un petit tros de la història vital de cadascun dels infants.

Ajuts del 20% en el cost de les colònies

El segon eix consisteix en oferir a les escoles un ajut directe en el preu final de les colònies, amb un estalvi del 20%. Cada escola podrà gestionar aquest estalvi depenent de les necessitats socioeconòmiques de les famílies del centre. En cas d’aplicar el descompte per igual a totes les famílies, unes colònies de tres dies, amb activitats i monitors, tindrà un preu unitari de 85 € per alumne.

La Fundació Catalana de l’Esplai compta amb 61 centres d’esplai, que acullen prop de 14.000 infants i joves i 1.400 monitors i monitores. Gestiona 27 cases de colònies i equipaments de natura, amb un ampli ventall de programes d’educació ambiental. L’acció socioeducativa de la Fundació també s’estén a prop de 1.000 escoles. En total, els programes de la Fundació Catalana de l’Esplai beneficien a 196.990 persones.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.