El meu fill no menja
Alguns nens, a partir del primer any de vida, mengen poc i tenen menys gana. És una etapa en la que comença a conèixer el seu entorn i a crear vincle socials, el fet de menjar passa a segon grau. Quan els nens noten que ja estan tips deixen de menjar i es dediquen a altres coses.
En aquests casos és important no forçar-lo i sobretot no desesparar-se. L’angoixa o preocupació que puguin experimenta els pares es transmet al nen que, relacionarà l’àpat amb un moment desagradable i estressant.
Hi ha una sèrie de pautes dietètiques que es poden tenir en compte per tal d’afavorir a una ingesta correcte del nen o nena:
Com dèiem és important no forçar, enfadar-se o mostrar angoixa. Crear un bon ambient i donar exemple asseient-se tota la família junta a taula i menjant el mateix menú afavorireu a relacionar de manera positiva el moment de l’àpat.
Eviteu distraccions com llibres, televisió, jocs, etc. El millor que podeu fer és mantenir una conversa distesa.
Presenteu els plats de manera original: amb colors, formes, textures, salses, etc. Convideu-los a preparar l’àpat també és una bona manera de motivar-los.
Marqueu un horari d’àpats i eviteu picar entre hores. Intenteu que arribi a l’àpat amb gana i durant aquest que no begui líquids ni mengi pa per evitar que s’atipi abans d’acabar-se el plat.
Recomanem retirar el menjar que no s’hagin acabat al cap de 30 minuts. No allargarem els àpats, no volem que ho associïn amb malestar i avorriment.
Aconsellem no donar recompenses, però en cas de que sigui necessari opteu per premis que no siguin menjar.
Promoveu l’activitat física de la criatura, ajudarà a augmentar la gana.
Si el vostre cas és més complicat i amb aquests consells no millora us aconsellem que visiteu un especialista que pugui valorar la situació i us doni unes recomanacions més específiques.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Si voleu participar, deixeu la vostra aportació i la recollirem, animeu-vos.