4 maneres per augmentar l'autoestima i guanyar confiança en un mateix

Durant l'adolescència és molt habitual tenir crisis de confiança i a vegades sentir-nos amb l'autoestima una mica baixa. És per això que avui us volem donar alguns consells per recuperar la seguretat i menjar-vos el món! Som-hi!

1. Aprèn a relativitzar els problemes. Moltes vegades pensem en el "pitjor" que podria passar i això ens frena a prendre decisions. Intenta pensar en positiu i pensa que sortirà bé! 

2. Has de fer alguna cosa per primera vegada i estas espantat? Hi una truc que diuen que va molt bé: Imagina't que ja ho has fet en el passat, tanca els ulls i intenta visualitzar-te a tu mateix aconseguint amb èxit el que vas a fer per primer cop.

3. Si habitualment tens pensament negatius i desmotivadors hi ha una tècnica una mica friki però que funciona. Quan sentis aquella veu que et diu "no anirà bé", "et dirà que no", "faré el ridícul"... Imagina't que tens un comandament de tv i que baixes el volum fins a 0. Una altra tècnica -també friki però que mola- és canviar aquesta veu interior per una veu que et faci riure, per exemple d'un barrufet. D'aquesta manera veuràs que aquests pensaments negatius no et porten enlloc.

4. Pots fer servir les matemàtiques per motivar-te i guanyar confiança. No sempre que s'intenta fer una cosa l'aconseguiràs, però si no ho intentes, segur que no ho aconsegueixes. Si ho proves ZERO vegades, tindràs ZERO èxit segur. Si ho proves uns quants cops, tens moltes més probabilitats que tinguis èxit. A més, mai ningú ha dit que les coses hagin de sortir a la primera.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.