Veïns de Sant Boi atendran malalts mentals

Una iniciativa proposa que persones en atur ajudin de manera gratuïta el col·lectiu unes hores al dia

La Fundació Apado de Sant Boi ha posat en marxa el 'Projecte esperança', que preveu que veïns de la localitat puguin atendre malalts mentals, segons ha informat l'entitat.

El projecte compta amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa i el departament de Benestar i Família, i pretén recolzar i prestar atenció diària a les persones que pateixen una malaltia mental.

"La crisi afecta especialment aquest col·lectiu i a més provoca un increment de l'atur, especialment de les dones", ha explicat a Efe el tècnic de projectes d'Apado, Gustavo Patiño.

La iniciativa proposa que siguin les persones en atur, especialment les dones, les que atenguin les persones malaltes unes hores cada dia. "Són persones que no poden sortir soles de casa o que no tenen relació amb altres persones i amb aquesta iniciativa pretenem trencar el mur que sempre ha envoltat la salut mental", comenta Patiño.

L'objectiu és proporcionar assistència particular gratuïta a les persones amb malaltia mental i que es troben en risc o en situació d'exclusió social.

Els serveis socials de l'ajuntament seleccionaran les persones que es beneficiaran del programa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.