Potenciar l'autoestima

L’autoestima és un element clau en la nostra vida personal, professional i acadèmica. Una baixa autoestima repercuteix directament en la nostra activitat diària, afectant a les nostres relacions personals, la motivació i la implicació envers el treball, etc.

S’ha de tenir en compte la importància de procurar una bona autoestima als alumnes, perquè aquesta repercutirà directament en els seus estudis, la motivació per treballar, les ganes d’implicar-se i responsabilitzar-se amb la seva feina, així com la voluntat per millorar i superar-se en tot el que facin.Ara bé, com podeu actuar des de casa per millorar l’autoestima dels vostres fills/es?

Som conscients que sovint és difícil posar-nos en el seu lloc, valorar les situacions des del seu punt de vista. Ara bé, existeixen unes recomanacions bàsiques d’autoestima per a tots els membres de la família, però sobretot amb els més joves de la casa, que podem utilitzar en qualsevol situació i que permetran millorar l’autoestima dels més petits de la casa i millorar la comunicació amb ells.Les pautes que us mencionarem serveixen tant per petits, com per adolescents:

- Reforçar els aspectes positius i els intents de comportament adequats.

- Controlar el nivell d’exigència.

- Utilitzar crítiques concretes i relacionades amb aquella situació.

- Evitar comparar-los amb altres persones més capaces. (Ningú és perfecte, però tots som únics)

- Demostrar i transmetre afecte i estima cap a ells.

- Estimular-los i motivar-los per a fer nous projectes.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.