Centres d’acolliment






Sala TV













Els Centres d’Acolliment són serveis residencials d’estada limitada en els quals cal donar resposta immediata i transitòria d’acolliment , a qualsevol menor que estigui en situació d’alt risc per la qual ha d’ésser separat del seu nucli familiar. Caldrà doncs exercir la funció substitutòria temporal de la família .

Els nostres equips tenen com a funció el diagnòstic de la situació familiar i personal del menor i els motius que originen l’ ingrés al centre , així com facilitar les estratègies que permetin potenciar les capacitades del menor i la família per generar processos de canvi i millora de les relacions familiars .

L’objectiu prioritari és poder retornar al menor a l’àmbit familiar, ja sigui el biològic o fent proposta de famílies al.lienes , en el ben entès , de que és en un ambient, familiar enriquidor , on els noies/es poden créixer . Un entorn afectivament estable , que doni cabuda a la expressió de les vivències del noies/es , on siguin tinguts en consideració i estimats coma éssers individuals i únics,

Entenem el pas del menors pels centres d’acolliment i el nostre treball amb les famílies , com un parèntesi , un marge de temps per no arribar a un desenllaç en el qual sense intervenció professional ,es compromet la seguretat dels nois i noies , i es perpetuen situacions de desigualtat. Aquesta intervenció professional està adreçada a destacar les potencialitats dels nois/es i de les seves famílies , fent-los protagonistes del procés . Amb la finalitat d’assolir l’objectiu principal de preservar als nois/es, intentant el retorn al seu ambient familiar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.