El Centre d'Acollida per a Immigrants de l'Ajuntament de Puçol


centro_acogida_banner_val

El Centre d'Acollida per a Immigrants de l'Ajuntament de Puçol porta funcionant des de principis dels 90 havent-se consolidat com a recurs social que atén la població immigrant, tant aquella que acudix al municipi durant els mesos de la recol·lecció de la taronja com a la població immigrant establida en el municipi.
El centre d'Acollida va sorgir per a donar resposta a la demanda d'allotjament de treballadors temporers que acudien a Puçol, No obstant hem de constatar que eixa realitat s'ha anat modificant, ja que actualment la major part d'immigrants amb permís de treball no sols busquen exercir treballs de temporada (es va reduint cada vegada més) sinó que plantegen aconseguir treballs més estables que els permeta establir-se en la zona. Les últimes campanyes citrícoles no han sigut massa bones, la qual cosa ha comportat una reducció de mà d'obra.
Intentant donar resposta a estes noves necessitats el Centre ha anat modificant també els seus servicis encaminats a prestar una atenció integral als treballadors immigrants, siguen estos temporers o no, amb una voluntat de permanència en la zona.

CARACTERÍSTIQUES:

El Centre d'Acollida està dirigit a persones immigrants amb permís de residència i de treball que arriben a Puçol buscant una oportunitat d'inserció laboral. Concretament en l'arreplegada de la taronja.

El Centre d'Acollida per a Immigrants Laborals és una iniciativa de l'Ajuntament de Puçol, en col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social que pretén:

 - Constituir un recurs integral per a les persones immigrants que busquen una oportunitat laboral en la localitat i/o comarca, oferint unes condicions dignes d'allotjament per a millorar la seua qualitat de vida
- Propiciar un intercanvi d'experiències entre les persones usuàries del centre i la població del municipi, facilitant la integració en el municipi.

centro_acogida

Per tot això, el CENTRE D'ACOLLIDA D'IMMIGRANTS LABORALS constituïx més que un recurs residencial. L'equip tècnic del centre oferix un acompanyament en el procés d'inserció sociolaboral, en coordinació amb els recursos socials del municipi.
Així com informació i assessoria en matèria de documentació, classes de castellà i informàtica i altres activitats culturals, esportives i lúdiques obertes a tota la població, que pretenen facilitar la integració de les persones immigrants en el municipi.

Els objectius que perseguix el centre d'acollida són:

- Tasques de sensibilització en el municipi de Puçol.
- Atenció social individualitzada i Mediació Cultural. Atendre les dificultats i problemes personals que presenten els residents del centre.
- Assessorament i suport en la tramitació d'assumptes relacionats amb estrangeria (renovacions de permisos, reagrupament familiar, homologació de títols acadèmics...) junt amb l'Agència AMICS de Puçol
- Suport en la recerca i manteniment de treball: mediació amb empreses, derivació cap a recursos laborals, tutories individualitzades, elaboració del currículum, preparació d'entrevistes laborals, formació, recerca activa d'ocupació, prestacions socials, etc. ...
- Suport a la integració sociocultural: classes de castellà, maneig bàsic d'Internet, activitats culturals en el municipi, xarrades, conferències, videoforums, activitats esportives, eixides culturals o mediambientals, etc.
- Suport en la recerca d'allotjament: pisos d'acollida, derivació a recursos socials.

+NOTÍCIES:

Acció Ecologista Agró torna a La Costera amb el Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol
El Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol frega la plena ocupació laboral
El Centre d'Acollida d'Immigrants aplega al 100% d’ocupació en la seua primera setmana
El Centre d'Acollida d'Immigrants obri les seues portes el 3 de novembre

http://www.xn--puol-1oa.es/index.php/ca/component/content/article/70/10456-centre-dacollida-dimmigrants

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.