Projecte Leonardo


Aquest projecte ve impulsat i coordinat per l'associació francesa "La Voix de l'Enfant", amb seu a París, i proposa reunir, a nivell europeu, diferents professionals que treballen amb nens, nenes i adolescents del carrer i en el carrer.
Els objectius bàsics del projecte són:
  • Compartir i harmonitzar les pràctiques d'intervenció i de formació professional existents en els diferents països col·laboradors.
  • Afavorir el desenvolupament de la cooperació transnacional.
  • Millorar les respostes als problemes dels menors del carrer i en el carrer.
Aquests objectius es pretenen assolir a través de diverses reunions a nivell nacional (amb la creació d'un Comitè de Treball) i, a nivell internacional, entre els països col·laboradors.


Les reunions i trobades permetran:
  • Intercanviar i analitzar quins són els diferents professionals que estan en contacte amb els nens, nenes i adolescents (educadors, pedagogs, educadors de carrer ...).
  • Conèixer el tipus de formació que han rebut aquests professionals i formular recomanacions amb la finalitat de millorar els diferents sistemes de formació professional així com la manera d'intervenir amb els nens del carrer en el carrer.

El fet que diversos membres dels equips participants en el projecte puguin desplaçar-se i conèixer les diferents realitats sobre el terreny, permetrà entrar en contacte amb la realitat concreta dels diferents països, la normativa vigent, els fluxos migratoris, la presència de menors en el carrer, les bones pràctiques d'intervenció i l'administració de Justícia.


El projecte finalitzarà amb una publicació redactada per tots els col·laboradors que difondrà els resultats obtinguts i les recomanacions que se'n derivin.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.