IV Jornades Internacionals de Dolor Infantil

Els dies 30-31 de maig i 1 de juny de 2013 a Tarragona


En termes generals, es pot assenyalar que una part significativa de la població infantil experimenta problemes de dolor crònic. No obstant, el dolor crònic en els nens no rep l’atenció que mereix; l’Organització Mundial de la Salut reconeix que el dolor pediàtric no està sent tractat adequadament, alerta sobre la falta de protocols desenvolupats específicament per a aquesta població i demana una acció més decidida de polítics i especialistes per a fer-li front.

La falta d’atenció als problemes de dolor en els nens a Espanya queda reflectida pel fet que mentre comptem amb un bon número d’unitats per atendre els casos de dolor crònic en adults, no tenim unitats d’importància i característiques semblants per tractar els casos de dolor crònic infantil.  Tanmateix, coses semblants podríem dir de la majoria de països del nostre entorn.

L’objectiu d’aquestes IV Jornades és acostar la realitat dels problemes en l’avaluació i tractament del dolor en els nens i adolescents, presentar els avenços registrats en els últims anys i mostrar els recursos disponibles per a fer front a aquests problemes.

En l’estudi i tractament del dolor pediàtric convergeixen diferents professionals i disciplines. Des de la primera edició, aquestes Jornades s’han caracteritzat per promoure la col•laboració professional i afavorir la interdisciplinarietat. En bona mesura aquest plantejament reflexa una idea que està a la base de l’organització d’aquestes Jornades, això és, que entre tots podem fer més i millors coses que aïlladament. I, d’aquí, el lema de les Jornades: diverses perspectives, un mateix objectiu. En definitiva, es tracta de promoure l’estudi i el tractament del dolor infantil per a contribuir a millorar la qualitat de vida de tots els implicats, dels nens sí, també de les seves famílies.

Com en anteriors ocasions, aquestes Jornades estan organitzades per ALGOS (grup multidisciplinari d’investigació en dolor), encara que també comptem amb la col•laboració d’altres grups, investigadors i entitats interessades. Confiem que aquesta nova edició segueixi gaudint de l’interès de clínics i investigadors. Us esperem els dies 30-31 de maig i 1 de juny de 2013 a Tarragona.

Dr. Jordi Miró
Director
IV Jornades Internacionals de Dolor Infantil

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.