Lliurament de 20 bicicletes recuperades per a projectes d’iniciativa social


El Consorci d’Educació de Barcelona i el projecte REBICICLEM de Biciclot han fet el lliurament aquesta setmana de 20 bicicletes recuperades als espais socials del barri del Clot (Serveis Socials del Clot /Camp de l’Arpa) i al barri de St. Andreu (al CRAE Joan Torres). Les bicicletes han estat reparades per 20 joves, de 14-16 anys, que aquest segon trimestre del curs 2012-2013 han participat en el taller del programa Èxit Oficis a la Ciutat del Consorci d’Educació i Biciclot Rebiciclem.

Amb aquesta iniciativa s’han dotat dos centres d’inserció amb una petita flota de bicicletes per a facilitar els desplaçaments urbans dels seus joves i treballadors.
El lliurament de les 20 bicicletes ha tingut lloc aquesta setmana en dos actes diferents. El primer d’ells va tenir lloc dimarts,19 de març, al barri de Sant Andreu, amb el lliurament de 10 bicicletes al CRAE Joan Torres. El segon ha tingut lloc avui, dijous, 21 de març, al C.C. La Farinera, on s'ha fet  el lliurament de 10 bicicletes més als espais socials del barri del Clot.

En el lliurament que s'ha realitzat avui als Serveis Socials del Clot /Camp de l’Arpa, l'acte  ha comptat amb la presència de representants i tècnics de totes les entitats i centres que han treballat junts en aquesta experiència: el Consorci d'Educació, Biciclot SCCLi els serveis socials i de mobilitat dels dos districtes. Pere Serrasoles (Biciclot SCCL), Lluís Vallvé (Consorci d'Educació), Pere Farré (cap Gabinet de la regidoria de mobilitat), Montserrat Rovira (directora SS El Clot – Camp de l’Arpa), Ferran Turro (districte de Sant martí) i Saray Bazaga (Projecte ICI – El Clot). Tots ells han coincidit en felicitar als alumnes per la seva tasca i en destacar el valor que té aquesta experiència tant pels alumnes que hi han participat com per les persones que es beneficiaran de la seva tasca.
Dins dels tallers del programa Èxit Oficis i ciutat.
Els veritables protagonistes de l'experiència han estat però els orgullosos 20 joves que han reparat les bicicletes en el marc del taller del programa Èxit Oficis i Ciutat del Consorci d’Educació i Biciclot Rebiciclem el segon trimestre escolar 2012-2013 fent un curs de 30 hores. Aquest curs ha comptat amb el suport i seguiment del Col·legi Salesià Sant Josep, el CEE La Ginesta i els instituts Joan d’Àustria, Menendez y Pelayo, Salvat Papasseit, Sant Andreu, Poeta Maragall, Anna Gironella Mundet, Vila de Gràcia i Milà i Fontanals.
En l'acte del lliurament que s'ha realitzat avui als Serveis Socials del Clot /Camp de l’Arpa, el grup de nois del taller de reparació de bicicletes han estat acompanyats també per l'equip de reporters de TVClot que aquest trimestre han participat en un altre dels tallers d'Oficis i ciutat del programa Èxit del Consorci: Som reporters. Al llarg del trimestre els alumnes que han participat en aquest taller de televisió, que s'ha realitzat a TVClot, han fet han un seguiment del taller de reparació de bicicletes i avui han estat testimonis d'excepció del lliurament de els bicicletes per part dels seus companys.

El taller de reparació de bicicletes que es realitza amb Biciclot i Som reporters són dos dels nou tallers per a la diversificació curricular amb  caràcter d’apropament al món professional i laboral que el Consorci d’Educació ofereix aquest curs 2012-2013 en el marc dels “Oficis a la ciutat” del programa Èxit.

Aquests tallers són un recurs per a la diversificació curricular i s’adrecen principalment a l’alumnat que necessita una organització diferenciada de l’establerta en el centre quant a continguts i criteris d’avaluació per a 3r i 4t d’ESO. Permeten a l'alumnat conèixer de primera mà entorns i perfils professionals ben diversos que representen un estímul per continar el estudis i contribueixen així  a l'orientació acadèmica i professional que es realitza des dels centres de secundària.

Biciclot, promoció de l‘ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà

Biciclot és una cooperativa de treball associat dedicada a l’oferta d’activitats i serveis per a la promoció de l‘ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà pel seu respecte al medi ambient, la rapidesa i l’eficàcia. En l’àmbit educatiu apropen la bicicleta als centres docents per presentar-la, més que com un estri puntual per a l’oci, com un vehicle ecològic i una aposta personal per una actitud saludable i esportista en l’hàbit quotidià.  La cooperativa té una botiga a la Barceloneta que ofereix serveis adreçats a particulars: sortides guiades, lloguer de bicicletes i tàndems, servei de petites reparacions, venda d’accessoris de bicicleta de ciutat, venda de bicis de 2a mà, etc.
Les bicicletes recuperades provenen de l’abandonament a la via pública, són cedides a Biciclot per l’Ajuntament de Barcelona per tal de ser recuperades amb finalitats formatives i socials. Així Rebiciclem valoritza bicis velles que d’altra banda esdevindrien residus.

Les entitats destinatàries de les bicicletes que s'han lliurat aquesta setmana es faran càrrec de la seva gestió i manteniment i les podran cedir als seus usuaris per a desplaçaments de treball o formació o utilitzar-les per activitats educatives.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.