És disparen un 76% les trucades a la Fundació Anar per maltractament infantil a Catalunya


La Fundació Ajuda Nens i Adolescents en Risc (Anar) ha atès un total de 20.525 trucades el 2012 procedents de Catalunya, un 76% més que l'any anterior, sobretot per casos relacionats amb el maltractament físic i psicològic.

Segons ha informat aquest dijous la fundació en un comunicat, coincidint amb el Dia Internacional de la lluita contra el maltractament infantil, les trucades també han estat protagonitzades per casos d'abús sexual i violència escolar, i han estat realitzades tant per pares com pels propis nens.
   En el conjunt de l'Estat, la fundació ha tramitat un total de 1.778 casos de maltractament de gran violència contra nens i adolescents en el mateix període, fet que suposa un 13,6% més que el 2011, unes dades recopilades al 'Informe Anar 2012: Violència infantil a Espanya'.
   El document mostra a més que l'any passat la Fundació va atendre un total de 324.643 trucades de petició d'ajuda realitzades per menors, de les quals 5.922 comprenien casos greus i entre les quals van rebre aquestes 1.778 trucades, de les quals el 28,7% respon a maltractament físic; el 15,5% a violència escolar; el 14,7% a maltractament psicològic; el 12,4% sobre abús sexual; el 6,9% són denúncies sobre violència de gènere; i l'1,5% sobre pornografia infantil.  
   Pel que fa als casos de violència escolar, el director de Programes d'Anar, Benjamí Ballesteros, ha assenyalat que es tracta del segon motiu de trucada per violència exercida cap a un nen a Espanya.
   Respecte a la violència de gènere, que afecta sobretot nenes i adolescents d'entre 13 i 17 anys, ha indicat que l'any passat la Fundació va detectar 122 casos de menors que patien la violència de gènere directament de les seves pròpies parelles, de les quals el 67,4% no eren conscients que eren víctimes de violència de gènere.
   "Tenim casos de nenes que amb 12 anys mantenen relacions amb persones adultes i a Espanya quan es passen els 13 anys és considerat  legal, i això ha de canviar", ha asseverat.
   A més, Ballesteros ha apuntat que Anar ha atès 565 casos --que no s'han recollit en aquest anàlisi-- de nens que han patit violència de gènere directament dins de l'entorn familiar, a través de les agressions efectuades pel pare a la mare.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.