5 motius que indiquen que l'orgull fereix les relacions

Segur que, tard o d'hora, us creuareu amb persones meravelloses, plenes de grans virtuds i també algun defecte. Per quan aquesta tara sigui l'orgull, us alertem de 5 factors que poden complicar-vos la comunicació i la vida.

1-. Impedeix expressar els sentiments. Les persones orgulloses poden estar força penjades d'algú, però no ho diran mai, no fos cas que es rebaixessin.

2-. Genera estrès en l'altra. L'orgull d'un amic o parella provoca ratllades, confusions i pèrdua del domini. El tracte d'aquesta mena de perfils demana un màster a la millor universitat del món. 

3-. Motiva l'intercanvi de retrets. Les persones orgulloses justifiquen les seves males accions o errors expressant el seu malestar per coses que prèviament havia fet l'altra. 

4-. Provoca discusions. La falta d'iniciativa i de comunicació fluïda de les relacions entre persones orgulloses genera interrogants que normalment troben la seva resposta quan és massa tard, s'ha tensat molt la corda i ja només hi ha lloc per la baralla verbal.

5-. Absència del perdó. Normalment, les persones orgulloses voldran tenir l'última paraula, però difícilment serà "Perdó". 

Ja veieu que un excés d'orgull deteriora la relació entre les persones. És bo saber cedir, escoltar i donar la raó. Així aconseguireu el reconeixement dels altres i la seva admiració. Un dels valors més preuats és la modèstia i no ens agradaria saber que va escassa.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) a Barcelona ciutat.