Com vèncer la depressió, deixant enrere els traumes emocionals

Els traumes emocionals són reals, i poden conduir a depressió, en afectar no només la teva vida emocinal sinó també la teva vida física, social, familiar i espiritual.

Però si tu aprens veritablement a deixar enrere el teu passat de traumes i experiències doloroses, i aprens a viure la teva vida totalment en la plenitud del teu “present”, estaràs eliminant una de les principals causes de la depressió.

En cas contrari aquest passat pot actuar en tu com una càrrega molt pesada que t’oprimeix i que t’impedeix viure la teva vida amb pau i llibertat.

Una de les causes més comunes de depressió, que podries estar patint, és la deguda a esdeveniments traumàtics que vas poder haver patit en el teu passat.

Hi ha traumes emocionals molt forts que tenen la capacitat de deixar una “empremta” molt profunda i dolorosa en una persona, i que poden afectar la resta de la seva vida, robant la seva felicitat, les relacions familiars i socials saludables.

Poden robar-li, també el desenvolupament del seu valuosíssim potencial productiu.

Viure amb traumes que produeixen limitacions, pot fer que visquis utilitzant només un percentatge mínim de tot el teu potencial.

Viure amb un trauma emocional és viure lligat i paralitzat pel teu passat.

Ara escolta’m amb atensió si us plau

“La perillositat dels traumes emocionals, no consisteix en el trauma en si mateix, sinó més aviat, en que moltes vegades passa massa temps a ser descoberts”.

En algunes persones poden passar anys, dècades, i en molts casos lamentablement no els descobreixen durant tota la seva vida.

Això fa que moltes persones visquin vides molt disminuïdes, apagades i infeliços, i que no aconsegueixin explicar el perquè de la seva depressió.

Els traumes emocionals són lladres de vida, lladres de felicitat, són lladres de pau interior, de força, són lladres d’harmonia interior, de relacions familiar saludables, són lladres d’una vida productiva.

Els qualifico d’aquesta manera, per la senzilla raó que et limiten, et paralitzen, et fan tenir actituds indesitjables que disminueixen la teva qualitat de vida i et lliguen al teu passat.

Els traumes emocionals poden també robar el bé que podries haver fet a altres persones que necessiten de tu.

Però el més gran robatori és el que et fa a tu mateix/a.

Depenent de la severitat, intensitat, i freqüència dels cops emocionals soferts, i el grau de vulnerabilitat de la teva ànima o subconscient, així serà la intensitat, la profunditat i la durabilitat de la petjada o “marca” que deixen els traumes emocionals en el teu subconscient.

Aquestes són “literalment” veritables “marques” que queden en el teu cervell, i en la teva ment subconscient.

Això és el que en neurociències se li diu empremtes CEREBRALS, això és una veritable “impressió” a les xarxes neuronals del cervell.

Ara et diré perquè és en la teva ment subconscient que es produeixen els traumes emocionals.

Es deu al fet que el subconscient aprèn, absorbeix, i capta la informació a què és exposat, milers de vegades més ràpid que la ment conscient.

Aquesta major capacitat de la teva ment subconscient, fa que del total dels teus pensaments, els pensaments conscients solament siguin el 5%, i els teus pensaments subconscients siguin el 95%.

Per tant, la majoria de les teves actituds, reaccions, comportaments, emocions, conductes, i sentiments estan donats pels teus pensaments subconscients.

… Pots veure més clar ara ..?

Per això puc dir-te que és molt fàcil impactar el teu subconscient.

Una cosa veritablement sorprenent és que no importa la teva edat, ni si tens ús de raó o no, o de si estàs conscient o no l’estímul… el subconscient emmagatzema i és afectat per aquesta informació, en la seva memòria infinitament poderosa.

En qualsevol etapa de la vida el teu subconscient pot ser impactat , ja sigui en la teva etapa fetal, la teva infantesa, la teva joventut, adultesa, o vellesa.

En aquest ordre d’idees si tu has estat exposat/da a abusos, o violència verbal, emocional, física, ambiental, o de qualsevol tipus, el teu subconscient ho va poder haver percebut perfectament, tot i que la teva ment conscient no ho hagi fet.

En altres paraules, pots ser traumat/da emocionalment conscient o inconscientment, per tant has de prendre cura especial, sobre a quins estímuls t’exposes en la teva vida diària.

Això és, repeteixo, perquè el teu subconscient és milers de vegades més ràpid per captar i processar la informació a la qual t’has exposat.

El que el teu subconscient capta de la informació, o els estímuls als quals està exposat, queden gravats com un programa d’ordinador, que després reprodueix automàticament el que hi ha en aquest programa.

Per exemple: Saps molt bé que quan en el teu ordinador estàs fent servir el programa “Word” no pots demanar-li a aquest programa que et reprodueixi un vídeo. L’únic que et reproduirà tal programa a la perfecció, són els textos que hagis introduït.

De la mateixa manera tu actues, reprodueixes, i et sents segons els “programes que hagis instal·lat en la teva ànima, tal com ho fa el teu ordinador.

Moltes de les teves reaccions, emocions, sentiments, i depressió, etc., Que potser no t’agraden, poden tenir el seu origen en programacions traumatitzants, de dolor, tristesa, violència, etc.

Un exemple d’aquesta veritat ho veiem palpablement en l’alta incidència de casos de depressió en nens que han estat rebutjats des de la seva infantesa. Nens que van experimentar rebuig tot i que no havien nascut.

A causa que els seus pares no els esperaven, o no els desitjaven, o hi havia un ambient de violència intrafamiliar, etc. Això només és un, entre tants exemples.

T’he esmentat tot l’anterior per donar-te una “llum” del perquè moltes vegades no entens per què et sents tan deprimit/da, aparentment sense causa.

Però alhora, també aquesta informació et pot donar una llum que et faci conscient del possible origen de la teva depressió, i com podries començar a enfrontar-te a aquests mecanismes traumàtics, i poder vèncer la depressió a causa d’aquests processos traumatics de tipus emocionals.

El que em motiva a mencionar-te tots els aspectes anteriors, és per a ajudar-te a que tu estiguis més conscient de la teva ment subconscient, però no per reobrir velles ferides o cops, sinó perquè puguis saber quines coses del passat puguin estar-te lligant, afectant o limitant , i de les quals puguis iniciar la teva lluita per deixar-te ser lliure.

Recorda que el coneixement és poder, i aquest pot fer-te veritablement lliure.

Saber com vèncer la depressió afecta a saber tallar lligams que puguin estar-te lligant a coses negatives del teu passat. Les causes traumàtiques de la teva depressió no poden ser ignorades. La ignorància d’aquests traumes pot ser greument perjudicial per la teva ment.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Teorías de la Adolescencia: Stanley Hall y Margaret Mead

QUI SÓN? COM ELS VEIEM? CENTRES DE MENORS (CRAE I CREI)

PERFIL Y FUNCIONES DEL EDUCADOR SOCIAL.